Actualitat

Arrimadas: “Artur Mas no té ni legitimitat ni suport de la majoria dels catalans per atacar a la democràcia”

by cscatalunya — 9 novembre 2015 @ 16:39
Comparte

• La líder de Ciutadans a Catalunya recorda a Artur Mas que “els drets són de les persones i no dels territoris”

Barcelona, dilluns 9 de novembre del 2015.

La líder de Ciutadans (C’s) a Catalunya, Inés Arrimadas, ha retret a Artur Mas que “no té raó, ni legitimitat, ni el suport d’una majoria dels catalans per atacar a les bases de la democràcia”. En la seva intervenció sobre la Proposta de Resolució separatista de Junts pel Sí i la CUP al Ple del Parlament, Arrimadas considera que “és un desafiament a les lleis perquè trenca els principis de l’Estatut, el reglament del Parlament i de la Constitució”. “S’han equivocat de moment i de lloc perquè en l’Europa del segle XXI no funcionen les crides a la desobediència”, s’ha dirigit als representants de JxSí i la CUP.

 “Artur Mas ha tingut la campanya més llarga i cara de la història perquè porta anys sense tallar l’aixeta dels diners públics per una causa partidista amb la que no ha aconseguit convèncer a una majoria dels catalans”, ha afirmat. A més, ha alertat que no és casualitat que Artur Mas s’hagi tornat independentista: “ell mateix va dir que en una hipotètica Catalunya independent no hauria de donar comptes davant tribunals espanyols per les 15 seus embargades del seu partit ni pel 3%”.

La líder de Ciutadans a Catalunya ha lamentat que “la proposta separatista de JxSí i la CUP és un menyspreu a la sang, la suor i les llàgrimes de tots els espanyols que van lluitar per instaurar la democràcia al nostre país”. Arrimadas ha explicat que “els catalans han estat partícips de reformes tan importants com la Constitució de 1978” i ha assegurat que “Ciutadans treballa cada dia perquè segueixin sent partícips de la nova etapa que s’obre al nostre país i perquè segueixin formant part del major espai de drets i llibertats que existeix, la Unió Europea”.

“Els drets són de les persones, no dels territoris, i també ha oblidat que els catalans no som súbdits sinó que som ciutadans lliures i iguals”, ha recordat Inés Arrimadas a Artur Mas fent al·lusió a la Constitució.

Volver a ACTUALIDAD