Actualitat

C’s es reuneix amb el Col·legi de Farmacèutics i comparteixen la necessitat de comptar amb una farmàcia assistencial i més profesional

by cscatalunya — 19 novembre 2015 @ 19:00
Comparte

● Jorge Soler assegura que “la situació de paràlisi del Parlament té conseqüències per tots com desatendre a les farmàcies”

Barcelona, dijous 19 de novembre 2015.

“L’actual situació de paràlisi del Parlament té conseqüències per a tots com desatendre a les farmàcies” i per tant “és crucial sol·licitar l’activació de les estructures del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) perquè els farmacèutics puguin cobrar els més de 2000 milions d’euros pendents des del passat mes juliol”, ha assegurat el diputat de Ciutadans (C’s) Jorge Soler, en una reunió amb representants del sector farmacèutic en el Parlament, on també ha destacat que “l’activació del FLA hauria de ser una prioritat”.

Soler ha destacat que “el pacient crònic té i tindrà un paper cada vegada més important en la nostra societat” i que “totes les accions polítiques han d’anar encaminades a estructurar la salut en aquest aspecte”.

Sobre la posada en comú, el diputat de C’s ha assegurat que “es consensuaran accions de millora i propostes de canvi per tenir una millor farmàcia”. De la mateixa manera, “s’implicarà en accions encaminades a una clara millora de la qualitat de vida de la ciutadania” com per exemple “millorar la dispensació individualitzada de la medicació crònica als Pacients Complexos per evitar que s’hagin de desplaçar innecessàriament als hospitals”. En el mateix sentit, Soler ha reconegut que“és molt interessant la proposta d’implicar als farmacèutics en el registre de les dades sanitàries dins de la història clínica”.

De cara al treball parlamentari, Jorge Soler ha assegurat que “C’s durà a terme totes les actuacions necessàries per valorar el desenvolupament i la planificació de la farmàcia comunitària com un element més integrat en el sistema públic de Salut de Catalunya”.

Volver a ACTUALIDAD