Actualitat

Beltrán: “Volem saber si la Generalitat i el Diplocat han pressionat corresponsals estrangers per promocionar la independència”

by cscatalunya — 15 gener 2016 @ 18:10
Comparte

· La diputada de C’s presenta al registre del Parlament set preguntes sobre la notícia d’El País que denunciava canvis a les línies de treball dels periodistes

Barcelona, divendres 15 de gener del 2016.

La diputada de Ciutadans (C’s), Susana Beltrán, ha anunciat que C’s vol conèixer “si la Generalitat i el Diplocat han pressionat corresponsals estrangers per promocionar la independència”, després de registrar set preguntes al Govern sobre la noticia publicada pel diari ‘El País’ que explicava que els periodistes van haver de canviar les seves línies de treball.

Beltrán ha reclamat a la Generalitat “explicar si són certes aquestes pressions i quines accions  concretes porten a terme per comunicar-se amb els corresponsals, incloent xarxes socials com Twitter”. I han preguntat al servei de comunicació de la Generalitat “si són certes les declaracions del periodista Henry de Laguérie segons les quals el cap de premsa d’Artur Mas, Joan Maria Piqué, i el director del Diplocat, Albert Royo, el van recriminar públicament” i “per quin motiu creuen que el periodista va fer públiques les seves queixes”.

Susana Beltrán ha afegit que, entre d’altres preguntes, han qüestionat si “creuen que és una funció de  la Generalitat viralitzar al màxim les notícies favorables al procés secessionista per part de periodistes estrangers i donar-los un avís quan aquestes opinions són contràries”.

Volver a ACTUALIDAD