Actualitat

Joan García: “Urgeixen més ajudes als Centres Especials d’Ocupació per reduir l’atur en el sector”

by cscatalunya — 15 gener 2016 @ 19:02
Comparte

• El diputat Joan García alerta que les polítiques de la Generalitat “desincentiven la contractació de persones amb discapacitat”

Barcelona, divendres 15 de gener de 2016.

“Urgeixen més ajudes als centres especials d’ocupació per reduir l’elevat percentatge d’atur en el sector”. Així ho ha alertat el diputat de Ciutadans (C’s), Joan García, que juntament amb la diputada Noemí de la Calle ha instat a la Generalitat a “redistribuir i augmentar en vint milions d’euros el pressupost de les ajudes a aquestes entitats per a les noves contractacions”, després de presentar una Proposta de Resolució en aquest sentit en el registre del Parlament.
García ha recordat que “aquesta partida està congelada des de 2011” i ha proposat al Govern que “iniciï contactes amb el Govern d’Espanya per millorar la coordinació i aprofitar les múltiples sinergies que es puguin generar”.

Després de reunir-se amb la Confederació Nacional de Centres Especials d’Ocupació (CONACEE), el diputat ha criticat que “les polítiques de la Generalitat estan desincentivant les noves contractacions i agreujant el problema”. I ha apostat perquè“el govern català protegeixi especialment a les empreses que creen treball inclusiu per integrar a les persones amb discapacitat”.

Per la seva banda, la diputada Noemí de la Calle ha lamentat que “les polítiques d’austeritat de la Generalitat s’hagin convertit en una pesada llosa per a les persones més desfavorides”. I ha denunciat que “si als problemes de supervivència d’aquestes entitats li afegim les retallades en les prestacions i les dificultats econòmiques de les famílies, el resultat és una reculada social de 30 anys”.

 

Proposta de resolució sobre els centres especials de treball

Volver a ACTUALIDAD