Actualitat

Susana Beltrán: “El Govern de Catalunya no té competències en matèria d’Afers Exteriors”

by cscatalunya — 25 gener 2016 @ 16:24
Comparte

• Beltrán critica que el delegat del Govern a Brusel·les “parli de separatisme amb interlocutors estrangers perquè no representa a tots els catalans”

Barcelona, dilluns 25 de gener del 2016.

La diputada de Ciutadans (C’s), Susana Beltrán, ha manifestat que “el Govern de Catalunya no té competències en matèria d’Afers Exteriors”. I l’ha advertit que “confon la conselleria d’Acció Exterior amb el Ministeri d’Afers Exteriors”, després que l’executiu català hagi anunciat la creació de la ‘conselleria d’Afers Exteriors’ a Catalunya.

“El Govern està utilitzant terminologia ambigua en l’àmbit internacional per alimentar els seus deliris separatistes”, ha manifestat Beltrán després de presentar una pregunta en aquest sentit al registre del Parlament de Catalunya. A més, ha presentat una Proposta de Resolució per demanar al Govern de la Generalitat que “canviï ‘Afers Exteriors’ per ‘Acció Exterior’”.

També ha alertat que “en l’àmbit del dret internacional, el títol d’alguns càrrecs dóna l’aparença de que les persones que els ostenten representen un Estat” i ha demanat al Govern que “informi sobre com traduirà a l’espanyol, l’anglès, el francès i l’alemany ‘Departament i Conseller d’Afers Exteriors’, ‘Relacions Internacionals i Transparència’ i la ‘Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea’”.

En relació a les jornades europees celebrades aquest matí al Parlament, Beltrán li ha retret al delegat del Govern de la Generalitat a Brusel·les, Amadeu Altafaj, que “parli de separatisme amb interlocutors estrangers”. A més, l’ha advertit que fent això “ignora a aquells ciutadans que no donen suport a la independència” i li ha recordat que “com a representant del Govern està obligat a representar a tots els catalans”.

(*) Adjuntem la Proposta de Resolució de Ciutadans (C’s).

 

PR C’s

Volver a ACTUALIDAD