Actualitat

De Páramo: “Els catalans no podem quedar al marge de les reformes més importants de la democràcia a Espanya”

by cscatalunya — 3 febrer 2016 @ 18:41
Comparte

• El diputat de C’s alerta que “els polítics independentistes han renunciat a fer política i anteposen el desafiament separatista a les persones”

Barcelona, dimecres 3 de febrer del 2016.

El diputat de Ciutadans (C’s), Fernando de Páramo, ha defensat que “els catalans no poden quedar al marge de les reformes més importants de la democràcia a Espanya, com han fet des del constitucionalisme al 1812”. Al debat de la interpel·lació del partit sobre la solidaritat, la igualtat i la unió entre tots els espanyols, ha parafrasejat a John Fisheral Kenedy: “La democràcia és una forma superior de govern perquè es basa en el respecte a les persones”.

De Páramo considera que “els polítics independentistes han renunciat a fer política i anteposen el desafiament separatista a les persones”. “Renunciarà la Generalitat a impulsar reformes bones per a Catalunya i el conjunt d’Espanya com el Corredor Mediterrani o un sistema de finançament de les Comunitats Autònomes per blindar els serveis bàsics?”, li ha preguntat a la consellera Neus Munté.

El diputat de Ciutadans ha demanat als membres del govern català que “no facin trampes amb la democràcia” i ha recordat que “el 27-S la majoria dels catalans van votar a les urnes ‘sí’ a Espanya i ‘sí’ a la Unió Europea”. “Hi ha coses que no funcionen i que s’han fet malament a Espanya però la solució als problemes no és trencar-la sinó reformar-la”, ha manifestat.

En relació a la interpel·lació de Ciutadans sobre la transfòbia, la diputada Sonia Sierra ha explicat que el seu partit ha presentat “diverses mocions per reforçar programes de prevenció i intervenció per combatre la transfòbia, l’homofòbia i l’assetjament”. A més, ha recordat que “l’Informe Cisneros X destaca que gairebé 1 de cada 4 alumnes pateix assetjament escolar” pel que li ha preguntat a la consellera Dolors Bassa “per què van fallar els protocols als últims casos d’assetjament”, i si“s’avalua si aquests protocols s’estan aplicant als centres”.

“L’assetjament escolar és una xacra contra la que hem de lluitar perquè també és quelcom nociu pels acosadors, ja que veuen reforçada la seva conducta antisocial i, això, pot perpetuar la seva violència i fer que la portin en el futur a l’àmbit laboral i veïnal”, ha alertat.

Volver a ACTUALIDAD