Actualitat

Inés Arrimadas a Puigdemont: “Espanya necessita una reforma del finançament de les CCAA que blindi els serveis bàsics”

by cscatalunya — 3 febrer 2016 @ 12:03
Comparte

· La líder de l’Oposició alerta que el president “considera impossible negociar millores per a tots els ciutadans mentre veu possible separar Catalunya d’Espanya i de la UE”

Barcelona, dimecres 3 de febrer del 2016.

“Espanya necessita una reforma del sistema de finançament de les comunitats autònomes que blindi els serveis bàsics com la sanitat, l’educació i les polítiques socials i que garanteixi l’equitat, la transparència i la suficiència financera”. Així s’ha dirigit la cap de l’Oposició, Inés Arrimadas, al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, durant la sessió de control del Ple del Parlament. I l’ha advertit que “és un error que renunciï a millorar la vida dels catalans en rebutjar negociar amb el Govern d’Espanya un millor finançament per a les comunitats autònomes”.

 

“No és creïble que la Generalitat digui que és complicat negociar un millor finançament amb el Govern d’Espanya quan volen negociar separar Catalunya d’Espanya i de la Unió Europea”, li ha retret Arrimadas. I li ha recordat que “Espanya està canviant” i que els catalans no poden “quedar al marge” perquè han de ser “com ho han estat sempre, els impulsors de les millores per a tots els ciutadans”.

 

La líder de C’s a Catalunya ha criticat que “la Generalitat hagi renunciat a gestionar les competències de Catalunya, a impulsar debats que interessin a tots els ciutadans i a intentar negociar acords en benefici de tots”. I ha advertit a Puigdemont que, mentre ell no ho fa, “Ciutadans ja està treballant per fer-ho”.

Volver a ACTUALIDAD