Actualitat

Espinosa a Junqueras: “Les seves propostes econòmiques per a una hipotètica república catalana no són bones ni per gestionar una CCAA”

by cscatalunya — 8 febrer 2016 @ 16:00
Comparte

• Espinosa alerta que “Junqueras ofereix la secessió com la poció màgica a la mala gestió del govern” i critica que no parli de mesures per a la innovació o contra la pobresa

Barcelona, dilluns 8 de febrer del 2016.

“Les seves propostes econòmiques per a una hipotètica república catalana no són bones ni per gestionar una comunitat autònoma”. Així l’hi ha retret el portaveu de Ciutadans (C’s) a la Comissió d’Economia i Hisenda, Antonio Espinosa, al conseller Oriol Junqueras després de presentar els objectius i les actuacions del Departament per a aquesta legislatura. I li ha criticat que “ofereixi la secessió com la poció màgica a la mala gestió del Govern de la Generalitat” i que digui que “Catalunya no disposa de les eines necessàries per fer una bona gestió quan altres comunitats amb els mateixos o menys recursos ho fan millor”.

Durant la primera sessió de la comissió d’Economia i Hisenda del Parlament, Espinosa ha assegurat que “cal reorientar el pressupost de la Generalitat per invertir millor els recursos disponibles”. I ha destacat que el govern català “rebrà 1.900 milions d’euros per part de l’Estat, el que suposa un 25% del total del pressupost destinat a les comunitats autònomes”.

“Tindran a C’s al costat per canviar el sistema de finançament de les comunitats autònomes que millori els serveis bàsics però no per a assumptes que no són competència de la Generalitat, com la creació d’una hisenda catalana”, li ha dit a Junqueras. I ha lamentat que “Catalunya tingui un govern més feble que mai i amb la incapacitat de comptar amb socis que li donin estabilitat per, entre d’altres coses, aprovar els pressupostos”.


El diputat de C’s ha criticat que el conseller no hagi parlat “d’impulsar mesures concretes per a la creació de riquesa i per acabar amb les desigualtats” o que “no hagi fet propostes per millorar la innovació de les empreses i l’augment de la seva productivitat”.

Volver a ACTUALIDAD