Actualitat

El vicepresident segon del Parlament (C’s) s’oposa a l’admissió de les ponències per a les tres lleis separatistes

by cscatalunya — 9 febrer 2016 @ 13:22
Comparte

• La Mesa acorda, a petició d’Espejo-Saavedra, sol·licitar un informe als serveis jurídics de la cambra catalana perquè es pronunciïn sobre aquest tema

Barcelona, dimarts 9 de febrer del 2016.

El vicepresident segon del Parlament (C’s), José María Espejo-Saavedra, ha declarat que “no és possible admetre la creació de les tres ponències sobre les lleis separatistes”. En relació a les sol·licituds de creació de les ponències impulsades per JxSí i la CUP, ha destacat que “la seva admissió vulnera la prohibició que el Tribunal Constitucional va decretar al seu moment”. I ha destacat que “el TC va imposar als membres de la Mesa el deure d’impedir qualsevol iniciativa que intentés eludir la prohibició”. 

En aquest sentit, ha sol·licitat a la Mesa “que s’adjunti a l’acta de la reunió d’avui un document en el que exposa les raons per les que ho considera, entre d’altres coses, un frau de llei”.

En declaracions als mitjans de comunicació, Espejo-Saavedra ha alertat que “la majoria dels grups parlamentaris, que representen a la majoria dels catalans, s’han manifestat en contra de la creació d’una ponència conjunta”.

(*) Adjuntem el document presentat pel Vicepresident Segon del Parlament, José María Espejo- Saavedra.

Volver a ACTUALIDAD