Actualitat

Sierra a Ruiz: “Millori les condicions dels docents, elimini els barracons i introdueixi un sistema trilingüe a l’escola pública catalana”

by cscatalunya — 10 febrer 2016 @ 18:42
Comparte

· La portaveu a la comissió d’Ensenyament aposta per “una Llei d’Educació de consens entre tots els partits i la comunitat educativa”

Barcelona, dimecres 10 de febrer del 2016.

La portaveu de Ciutadans (C’s) a la comissió d’Ensenyament, Sonia Sierra, ha retret a la consellera Meritxell Ruiz que “s’han de millorar les condicions dels docents, eliminar els barracons i introduir un sistema trilingüe a les escoles públiques de Catalunya”. Després de la compareixença de la consellera d’Ensenyament per exposar els objectius del Departament per a aquesta legislatura, Sierra ha defensat que s’implanti “un sistema trilingüe a l’escola pública, amb un 40% de classes en català, un 40% en castellà i un 20% en anglès”.

“A Ciutadans defensem un Pacte Nacional per a l’Educació a tota Espanya, que ha de sorgir del consens entre els partits i la comunitat educativa”, ha explicat la portaveu de C’s a la primera sessió de la comissió d’Ensenyament. A més, ha criticat que “la Llei d’Educació no té el suport de la comunitat educativa, que no es sent còmode aplicant-la”. I ha lamentat les “dades alarmants de fracàs escolar” i que “les proves de quart d’ESO del curs 2014-2015 indiquen que els nostres alumnes estan empitjorant en català, castellà i matemàtiques”.

Sobre les beques menjador, Sonia Sierra ha advertit que “no pot ser que hi hagi nens mal alimentats a Catalunya” i ha alertat que “n’hi ha 50.000 menors de 16 anys que no poden menjar ni peix ni carn cada dos dies”.

Volver a ACTUALIDAD