Actualitat

Soler a Comín: “Despolititzi la sanitat, pagui a les farmàcies i treballi per reduir les llistes d’espera”

by cscatalunya — 11 febrer 2016 @ 16:26
Comparte

· El portaveu a la comissió de Salut proposa invertir els recursos en “millorar la situació dels pacients i dels professionals i no en crear més estructures com l’Agència Catalana del Medicament”

Barcelona, dijous 11 de febrer del 2016.

El portaveu de Ciutadans (C’s) a la comissió de Salut, Jorge Soler, li ha demanat al conseller de Salut, Toni Comín, que “despolititzi la sanitat, pagui a les farmàcies, treballi per reduir les llistes d’espera, elimini les duplicitats i prioritzi l’atenció primària”, després de la compareixença del conseller per exposar els objectius del Departament per a aquesta legislatura. I l’ha instat a que “inverteixi els recursos en atendre pacients i professionals de la salut i no en crear més estructures com l’Agència Catalana del Medicament”.

Durant la primera sessió de la comissió de Salut al Parlament, Jorge Soler ha proposat al conseller que “demani una visita amb el metge, vagi a les consultes, escolti a les associacions de pacients i parli amb els professionals quan surtin de fer la seva guàrdia per tal de conèixer la realitat del sistema sanitari català”. I li ha retret que en la seva compareixença “hagi fet un míting independentista sense deixar clars els objectius i les prioritats de la Generalitat en matèria sanitària”. “És necessari buscar el que ens uneix i treballar plegats per fer més fort el nostre sistema sanitari”, ha afirmat.

Jorge Soler l’ha advertit que els catalans venen “d’una època de maltractament al sistema sanitari català” i ha destacat que cal anar “cap a la construcció d’un gran sistema”. Per això, ha insistit que “amb uns quants canvis que suposen poca despesa es poden millorar molts aspectes i revertir la situació actual de la sanitat”. “Governi qui governi a Catalunya, cal un model sanitari que defensem tots”, ha sentenciat parafrasejant Albert Rivera.

Volver a ACTUALIDAD