Actualitat

De Rivera a Mundó: “Als catalans ens preocupa que la Justícia sigui lenta i cara i no l’idioma en què es dicti la sentència”

by cscatalunya — 24 febrer 2016 @ 14:32
Comparte

·La diputada de C’s considera que “cal modernitzar la Justícia” perquè l'actual sistema "retarda tasques que es podrien fer en menys temps"

Barcelona, dimecres 24 de febrer del 2016.

“Als catalans ens preocupa que la Justícia sigui lenta i cara i no l’idioma en què es dicti la sentència”. Així ho ha dit la diputada de Ciutadans (C’s), Carmen de Rivera, al conseller de Justícia Carles Mundó, que ha destacat en el seu discurs durant la comissió de Justícia que només el 12% de les sentències es dicten en català. De Rivera ha criticat que “la Generalitat destini part del pressupost en fomentar el separatisme” mentre la Conselleria “fa retallades en el sou dels funcionaris d’aquest Departament”. I ha alertat que el Govern de la Generalitat “està posant en perill el model de Justícia català amb les mancances materials i humanes que tenen els treballadors”.

En la primera sessió de la comissió de Justícia del Parlament, de Rivera ha criticat “les condicions de precarietat en les quals treballen els funcionaris de presons”. I li ha retret al Conseller que “és responsabilitat de la Generalitat garantir la seguretat laboral”, després d’explicar que en els primers mesos d’aquest any els funcionaris de presons han patit 32 agressions, de les quals 18 corresponen a Catalunya. “Si no es garanteix la seguretat d’aquests servidors públics ells tampoc poden garantir la reinserció dels reclusos”, ha afegit.

La diputada de C’s li ha advertit al conseller Mundó que “la implantació del ‘Paper 0’ en l’Administració de Justícia Catalana té moltes deficiències”, encara que la principal“és de caràcter estructural perquè no existeix un expedient telemàtic en format PDF conjunt, sinó una multitud d’arxius desordenats”, la qual cosa dificulta la tasca del funcionari. I ha destacat “la necessitat de modernitzar la Justícia” perquè l’actual sistema electrònic “retarda tasques senzilles que es podrien fer en menys temps”.

Volver a ACTUALIDAD