Actualitat

Joan García a Bassa: “Deixi les mesures pal·liatives i faci política resolutiva per tal de solucionar el gran problema de Catalunya: l’atur”

by cscatalunya — 24 febrer 2016 @ 17:06
Comparte

· El portaveu de Ciutadans a la comissió de Treball destaca la necessitat de “millorar les polítiques d’orientació professional per crear ocupació”

Barcelona, dimecres 24 de febrer del 2016.

“Deixi les mesures pal·liatives i faci política resolutiva per tal de solucionar el gran problema de Catalunya: l’atur”. Així li ha dit el portaveu de Ciutadans (C’s) a la comissió de Treball, Joan García, a Dolors Bassa. Sobre la compareixença de la consellera de Treball, Afers Socials i Família, ha criticat que “ha parlat de mesures per a una hipotètica Catalunya fora d’Espanya quan s’hauria de centrar en impulsar polítiques aplicables a la realitat dels catalans”. A més, ha destacat que “l’atur és el primer problema dels ciutadans, segons indiquen les enquestes”, i ha lamentat que “a Catalunya és del 18% i afecta de forma crítica als col·lectius més vulnerables”.

 

A la primera sessió de la comissió de Treball del Parlament, Joan García ha proposat a la consellera Dolors Bassa “coordinar-se amb altres departaments de la Generalitat com el d’Empresa i amb el Govern d’Espanya” amb l’objectiu “d’impulsar polítiques actives d’ocupació, crear llocs de treball de llarga durada i garantir un pla contra la desocupació juvenil”.

Sobre el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), el portaveu de Ciutadans a la comissió de Treball ha assegurat que “fa anys que no funciona”. Per això, ha defensat millorar les polítiques d’orientació professional per crear ocupació, oferir als aturats tutories individualitzades i escoltar les propostes i peticions dels directors del SOC”.

D’altra banda, Joan García ha retret a la consellera que “no ha parlat de la Formació Professional dual, una eina molt important perquè incorpora el sector privat i, això, fa que les empreses s’impliquin de forma directa”. “Tampoc ha fet menció a la deslocalització d’empreses a Catalunya, generada per la inestabilitat política i la desconfiança que provoca el projecte separatista de la Generalitat”, ha afegit.

Volver a ACTUALIDAD