Actualitat

Domínguez a Serret: “Promocioni l’agricultura ecològica, modernitzi el cos d’Agents Rurals i escolti a tots els col·lectius del sector”

by cscatalunya — 26 febrer 2016 @ 10:16
Comparte

• El portaveu en la comissió d'Agricultura proposa “establir preus de referència basats en els costos de producció agrària” per evitar pèrdues

Barcelona, dijous 25 de febrer del 2016.

El portaveu de Ciutadans (C’s) en la comissió d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Francisco Domínguez, ha instat a la consellera Meritxell Serret a “promocionar l’agricultura ecològica, modernitzar el cos d’Agents Rurals, ser transparent en la concessió de subvencions i tenir en compte a tots els col·lectius del sector”. En relació a la compareixença de la consellera d’Agricultura sobre els objectius i les actuacions del Departament per a aquesta legislatura, Domínguez considera que “no és un bon símptoma que la gestió del mitjà natural passi a la comissió de Territori ja que els gestors són els ramaders, els agricultors i els pescadors”.

En la primera sessió de la comissió d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació del Parlament, Francisco Domínguez ha lamentat que “els productors agraris han de vendre a preus tan baixos que suposen pèrdues”. Per això, ha proposat a la consellera “activar un mecanisme per establir imports de referència que estiguin basats en els costos de producció”.

Sobre la plaga de cargols poma que afecta al cultiu d’arròs del Delta de l’Ebre, Francisco Domínguez ha demanat a Serret que “solucioni aquesta problemàtica el més aviat possible” i que “expliqui el protocol previst pel Departament d’Agricultura per fer front a aquesta espècie invasora”.

D’altra banda, el portaveu de C’s a la comissió ha destacat la necessitat de “desenvolupar el turisme rural i el cooperativisme” i ha instat a la consellera a “posar totes les eines per evitar el tancament de la Cooperativa de Cambrils”.

Volver a ACTUALIDAD