Actualitat

Noemí de la Calle a Bassa: “Deixi de banda les sigles i posi’s a treballar per millorar el benestar dels catalans”

by cscatalunya — 26 febrer 2016 @ 12:47
Comparte

• La diputada de C’s insta a la Generalitat a “pagar el deute que té amb el Tercer Sector i a augmentar la partida pressupostària en polítiques d'infància”

Barcelona, divendres 26 de febrer del 2016.

“Deixi de banda les sigles i posi’s a treballar per millorar el benestar dels catalans”. Així l’hi ha dit la portaveu de Ciutadans (C’s) en la comissió d’Afers Socials i Família, Noemí de la Calle, a la consellera Dolors Bassa després de la compareixença de Bassa sobre els objectius i les accions del seu Departament per a aquesta legislatura. A més, li ha retret que “mentre la gent passa gana i fred, el govern català es centra en el projecte separatista sense donar solució als seus problemes” i ha assegurat que des de C’s estan “disposats a treballar per tenir una societat més justa” i que exerciran “una oposició responsable i una tasca de control de l’acció de la Generalitat”.
En la primera sessió de la comissió d’Afers Socials i Família del Parlament, De la Calle ha criticat que la consellera digui que “apostarà pels joves perquè són necessaris per a la construcció nacional”. I li ha demanat que “inverteixi en ells no per finalitats partidistes, sinó perquè són el present i el futur de Catalunya”. 
La portaveu de C’s en la comissió d’Afers Socials i Família ha destacat la necessitat “d’augmentar la partida pressupostària destinada a impulsar polítiques d’infància” i ha assegurat que “la pobresa infantil compromet la igualtat d’oportunitats”. “A Catalunya invertim un 0,9% del nostre PIB en polítiques d’infància mentre que al conjunt d’Espanya inverteixen un 1,4% i la mitjana europea és d’un 2,2%”, ha explicat.

 

A més, sobre el deute de la Generalitat amb el Tercer Sector, li ha proposat a la consellera “fer un calendari de pagaments perquè aquesta entitat pugui seguir atenent les persones més desemparades”. I d’altra banda, ha instat a Bassa a comprometre’s a “optimitzar la gestió del fons destinat a pal·liar la pobresa energètica i crear una partida oberta de la Renda Mínima d’Inserció en funció de les necessitats dels ciutadans”.

Volver a ACTUALIDAD