Actualitat

Carrizosa: “Per molt que la Generalitat canviï les paraules de lloc, segueix sense tenir competències en Afers Exteriors”

by cscatalunya — 1 març 2016 @ 17:17
Comparte

· El portaveu parlamentari anuncia que “Ciutadans instarà a la Mesa del Parlament a reconsiderar la creació de les ponències separatistes”

Barcelona, dimarts 1 de març del 2016.

“Per molt que la Generalitat canviï les paraules de lloc, segueix sense tenir competències en Afers Exteriors”. Així ho ha dit el portaveu parlamentari de Ciutadans (C’s), Carlos Carrizosa, sobre el canvi de nom de la conselleria de Raül Romeva a ‘Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència’. “A C’s li demanem a Romeva que exerceixi les seves competències en Acció Exterior per promocionar el turisme i la cultura de Catalunya i per captar inversions en lloc d’exercir competències que no té”, ha afirmat.

“La Generalitat no ha aconseguit suports internacionals pel seu projecte separatista”, ha manifestat en roda de premsa al Parlament, després que el president del Grup ALDE, Hans Van Baalen, hagi fet “un comunicat per desmentir el suport al full de ruta separatista que li atribuïa Convergència després de la seva reunió d’ahir amb el president Puigdemont”.

Sobre la decisió de la Mesa del Parlament de crear les ponències proposades per JxSí i la CUP, Carrizosa ha anunciat que “Ciutadans instarà a la Mesa a reconsiderar la creació d’aquestes ponències”. A més, ha alertat que la seva creació “vulnera els drets dels diputats” i que “és la primera vegada que la cambra catalana no fa cas als seus propis Serveis Jurídics”.

D’altra banda, ha criticat la voluntat del president Puigdemont de crear una oficina per impulsar la separació de Catalunya del conjunt d’Espanya i de la UE: “es tracta de la continuació del ‘Comissionat per a la Transició Nacional’ que el TC va deixar sense efectes”. “Li han canviat el nom i han mantingut al senyor Carles Viver Pi Sunyer al capdavant”, ha afegit.

En relació als canvis en l’estructura de la Generalitat que ha anunciat avui la portaveu del Govern Neus Munté, Carrizosa ha recordat que “la majoria dels catalans no dona suport al projecte separatista de JxSí”. “Mentre alguns creen estructures per dividir als catalans i separar-los de la resta dels espanyols, a C’s proposem mesures per millorar la vida dels ciutadans i la situació de Catalunya”, ha destacat.

Volver a ACTUALIDAD