Actualitat

Susana Beltrán a Romeva: “La política exterior que vostès intenten fer vulnera lleis fonamentals i perjudica a tots els catalans”

by cscatalunya — 2 març 2016 @ 16:54
Comparte

· La diputada assegura que “C’s vol que el Govern faci Acció Exterior” i insta a Romeva a explicar la seva agenda internacional

Barcelona, dimecres 2 de març del 2016.

“La política exterior que vostès intenten fer vulnera lleis fonamentals i perjudica a tots els catalans”. Així li ha dit la diputada de Ciutadans (C’s), Susana Beltrán, al conseller Raül Romeva, després del canvi del nom de la conselleria de Romeva a ‘Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència’. Beltrán ha defensat que “el Govern faci Acció Exterior per captar inversions i promocionar les llengües maternes- en consonància amb la importància que li dóna la UNESCO- i el turisme”. “S’han d’impulsar i promoure els interessos dels catalans respectant les competències del Govern d’Espanya en matèria de Relacions Internacionals”, ha dit citant l’Estatut.

Durant el debat de la Interpel·lació de C’s sobre l’Acció Exterior de la Generalitat al Ple del Parlament, Beltrán ha explicat que l’Acció Exterior ha de reunir tres requisits. En primer lloc, ha destacat que “ha de beneficiar a tots els catalans- si no els beneficia perquè és en suport a un sector específic, com per exemple la promoció dels vins catalans, com a mínim no els ha de perjudicar”. En segon lloc, ha dit que “no pot afectar o perjudicar les relacions internacionals, que és competència exclusiva de l’Estat”. Per últim, ha manifestat que “s’ha de derivar d’alguna competència estatutària (cultura, turisme, consum…)”. “La promoció i difusió del projecte separatista no compleix cap d’aquests tres requisits”, ha insistit.

Susana Beltrán ha recordat a Romeva que “el Govern ha de pensar també en tots aquells ciutadans que no comparteixen el projecte separatista, aquí i al conjunt de l’Estat”. I ha retret al conseller la seva carta al President del Parlament Europeu, Martin Schulz: “no li correspon a vostè parlar-li sobre el futur polític de Catalunya”. A més, ha criticat el comunicat de la Generalitat que assegurava que Catalunya té competències en política exterior i la intenció de crear un estat independent. “Creu queaixò perjudica les relacions internacionals de l’Estat?”, li ha preguntat al conseller sense obtenir resposta.

Volver a ACTUALIDAD