Actualitat

De Páramo sobre les ponències separatistes: “Avui Carme Forcadell ha exercit de presidenta de l’ANC i no de presidenta del Parlament”

by cscatalunya — 8 març 2016 @ 17:33
Comparte

El portaveu adjunt assegura que “C’s defensarà el complement salarial garantit en el ple de pobresa del Parlament perquè tothom tingui un sou digne”

Avui Carme Forcadell ha exercit de presidenta de l’ANC i no de presidenta del Parlament”. Així ho ha alertat el portaveu adjunt del Grup Parlamentari de Ciutadans (C’s), Fernando de Páramo, després que la Mesa del Parlament hagi rebutjat les peticions de tots els grups de l’oposició perquè reconsideri la creació de la ponència conjunta de les tres lleis separatistes. “Quan es vulneren els drets de tots els catalans no ens queda més remei que demanar empara a la Justícia”, ha dit.

 

En roda de premsa al Parlament, De Páramo ha advertit que “avui és un dia històric a la cambra catalana perquè, per primera vegada, la Mesa no fa cas dels seus Serveis Jurídics”. I ha criticat que “JxSí i la CUP no escoltin l’oposició, que representa a la majoria dels catalans, ni respectin la Constitució, l’Estatut, ni el Reglament de la cambra”.

 

En relació al Ple de Pobresa que s’iniciarà demà al Parlament, el portaveu adjunt de C’s ha anunciat els tres objectius de Ciutadans: “aprovar mesures per a la reactivació econòmica, reduir la precarietat laboral dels qui treballen i són pobres, acabar amb les retallades i racionalitzar les duplicitats administratives, que costen tants diners als catalans”. I ha explicat la seva proposta estrella: “C’s proposarà el complement salarial garantit perquè tothom tingui un sou digne, com ja es fa en altres països”.

 

Sobre la celebració del Dia Europeu de les Víctimes del Terrorisme, l’11 de març, el portaveu adjunt al Parlament ha explicat que el seu grup ha proposat “commemorar a les víctimes amb una declaració institucional”, que el partit ha lliurat a la resta de formacions. I ha afirmat que espera “el suport de tots els grups”.

 

Pel que fa al rebuig del número u del PSC a Catalunya, Miquel Iceta, a unir esforços amb C’s a Catalunya després de l’acord de C’s amb el PSOE, Fernando de Páramo ha instat a Iceta a que “truqui al seu Secretari General, Pedro Sánchez, i li expliqui el que s’ha signat perquè no té clar que les 200 mesures proposades per C’s beneficiarien també al conjunt dels catalans”. I ha assegurat que “l’acord amb el PSOE inclou els catalans perquè Catalunya és part fonamental d’aquest acord”. 

Volver a ACTUALIDAD