Actualitat

Arrimadas als membres del Govern: “Ens tindrà al costat per lluitar contra la pobresa però no per defensar la independència com a solució”

by cscatalunya — 9 març 2016 @ 18:58
Comparte

· Arrimadas aposta per impulsar, en el ple sobre Emergència Social del Parlament, mesures en 3 àmbits: “atendre les necessitats socials, generar riquesa i ocupació, reformar l’Administració i eliminar duplicitats”

Barcelona, dimecres 9 de març del 2016.

Ens tindrà al costat per lluitar contra la pobresa però no per defensar la independència com a solució”. Així s’ha dirigit la líder de l’Oposició a Catalunya, Inés Arrimadas, als membres del Govern durant la seva intervenció en el ple del Parlament sobre Emergència Social i Reactivació Econòmica. I ha assegurat que “no trobarà a C’s del costat del Govern si el que vol és construir un Estat amb una mà i destruir l’Estat del Benestar amb una altra”. 

“Des de C’s farem una oposició lleial i constructiva, però per a això cal un Govern realista i dialogant”, ha manifestat Arrimadas. I ha criticat que la Generalitat “no faci autocrítica i es limiti a dir que ‘Espanya ens roba’” quan “hi ha més desigualtats territorials dins de Catalunya que entre Catalunya i qualsevol Comunitat Autònoma”. No es tracta de quants recursos tenim sinó de com els gastem, calen menys estructures polítiques i millors serveis bàsics”, ha assegurat.

Per acabar amb la pobresa i la desigualtat a Catalunya, la líder de C’s ha anunciat les propostes de C’s, centrades en tres àmbits: “Atendre les necessitats socials, generar riquesa i ocupació, reformar l’Administració Pública i eliminar duplicitats”. Pel que fa al primer, ha proposat que s’introdueixi el complement salarial “per evitar que hi hagi gent que, tot i treballant, és pobra”; per generar riquesa ha proposat implementar programes de formació per “atendre les persones que per sí soles no poden accedir al mercat laboral i donar suport a autònoms, emprenedors i PIMES”; i per reformar l’Administració ha reiterat la necessitat d’eliminar duplicitats: “És immoral explicar a la gent que no  hi ha diners per garantir una sanitat, una educació i uns serveis socials de qualitat mentre que sí n’hi ha per mantenir els ‘xiringuitos’ polítics”.

Durant el debat sobre la situació d’emergència social, la reactivació econòmica, la gestió pública i la necessitat d’una resposta institucional, Arrimadas ha alertat que “per lluitar contra la pobresa és necessari el consens” i ha assenyalat que “a Catalunya hi ha marge d’acord” sempre i quan “el Govern no s’oblidi de les persones”.

Volver a ACTUALIDAD