Actualitat

De la Calle al Govern: “Mentre vostès tenen pressa per crear un nou Estat, a C’s la tenim per acabar amb la pobresa”

by cscatalunya — 10 març 2016 @ 19:03
Comparte

• C’s aconsegueix que el Parlament aprovi les seves propostes sobre llistes d’espera, autònoms, accés a l’habitatge, igualtat entre homes i dones, famílies en situació de vulnerabilitat i l’atur en persones amb diversitat funcional

Barcelona, dijous 10 de març del 2016.

“Mentre vostès tenen pressa per crear un nou Estat sense majoria social, a C’s la tenim per acabar amb la pobresa, objectiu en el que podem aconseguir amplis consensos en defensa de tots els catalans”. Així l’hi ha dit la diputada de Ciutadans (C’s), Noemí de la Calle, als membres de la Generalitat durant la seva intervenció al ple sobre la situació d’emergència social i reactivació econòmica del Parlament. I ha apostat per “prendre mesures estructurals per solucionar un problema que està instal·lat en la societat”.

 

“C’s vol combatre la política de retallades de Convergència que ara manté JxSí”, ha manifestat De la Calle. A més, ha alertat que “les partides de sanitat, educació, dependència i benestar han de ser prioritàries, i més en època de crisi” i ha assegurat que se li ocorren “altres partides per on passar la tisora abans de retallar l’Estat de Benestar”.
De la Calle ha anunciat els tres eixos que C’s considera prioritaris en la lluita contra la pobresa:“Fomentar el creixement econòmic basat en el coneixement per competir en l’economia global i generar un creixement de qualitat; impulsar polítiques d’ocupació i formació per a la consolidació econòmica i la integració social; i racionalitzar l’Administració i dotar al nostre Estat de Benestar de veritables eines redistributives”.
Per fomentar el creixement econòmic ha proposat mesures per “acabar amb el capitalisme d’amiguets i amb la corrupció i treballar per atreure inversió i talent, fomentar la transferència tecnològica i preparar als joves per competir en l’economia global del coneixement”. Sobre les polítiques d’ocupació, ha assegurat que és “urgent una revisió integral del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i protegir als col·lectius més vulnerables: aturats de llarga durada, majors de 45 anys, joves i persones amb diversitat funcional”. I ha proposat com a mesura estrella “un Complement Salarial Anual Garantit que ve a ser un impost negatiu sobre la renda per combatre la pobresa d’aquelles persones que, malgrat treballar, segueixen sense cobrir les seves necessitats bàsiques”. 
“A C’s no ens oblidem de la pobresa infantil, de les persones sense llar, de la gestió dels fons de pobresa energètica, ni dels problemes d’accés i conservació de l’habitatge”, ha insistit. I ha recordat que la Generalitat no ha dut a terme totes les mesures aprovades en l’anterior ple sobre pobresa: “L’objectiu és revertir la situació d’emergència social per no haver de tornar a celebrar cap ple sobre la pobresa mai més”, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD