Actualitat

Fernando de Páramo a Duart: “Faci autocrítica perquè els mitjans de comunicació públics no són els més plurals del món”

by cscatalunya — 11 març 2016 @ 12:27
Comparte

• El portaveu a la Comissió de Control a la CCMA alerta de les “denúncies que ha fet el SPC al Consell d’Europa per la politització dels mitjans públics”

Barcelona, divendres 11 de març del 2016.

El portaveu de Ciutadans (C’s) a la Comissió de Control de l’Actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Fernando de Páramo, ha instat al president del Consell de Govern de la CCMA, Brauli Duart, a “fer autocrítica perquè els mitjans de comunicació públics de Catalunya no són els més plurals del món”.

 

De Páramo, acompanyat pels diputats Carlos Carrizosa i Sonia Sierra, li ha retret a Duart que “es conformi amb les actuals dades d’audiència” quan fins i tot “el Col·legi i el Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) han denunciat la politització dels mitjans públics davant del Consell d’Europa”, arrel del nomenament dels directors de TV3 i Catalunya Ràdio, Jaume Peral i Saül Gordillo, respectivament. I ha assegurat que des de Ciutadans volen “tenir els millors mitjans públics autonòmics”.

 

Per la seva part, Carrizosa ha criticat en una pregunta sobre el règim d’incompatibilitats dels càrrecs directius dels mitjans de comunicació públics “la manca de control per part dels òrgans de Govern de la CCMA”, després que la Sindicatura de Comptes obrís un expedient sancionador i l’Oficina Antifrau de Catalunya iniciés una investigació a l’anterior director de TV3, Eugeni Sallent, “per contractar la productora Nova Veranda 2010 del grup Godó, de la qual va ser president”.

Volver a ACTUALIDAD