Actualitat

De Rivera al Síndic de Greuges: “Urgeix pagar els retards de les prestacions de la Renda Mínima d’Inserció i pal·liar els efectes de la pobresa energètica”

by cscatalunya — 14 març 2016 @ 17:25
Comparte

La diputada mostra la seva preocupació per la desobediència de la Generalitat a les sentències lingüístiques i demana al Síndic atendre als alumnes que sol·liciten classes en castellà

La portaveu de Ciutadans (C’s) en la comissió del Síndic de Greuges, Carmen de Rivera, ha coincidit amb el Síndic Rafael Ribó en què “és urgent fer front als impagaments de les prestacions de la Renda Mínima d’Inserció”, després de la compareixença del Síndic de Greuges sobre la presentació del seu informe corresponent al 2015. De Rivera ha lamentat que “al 2015 hi ha hagut 1697 persones que van morir sense valorar i 1649 persones que ho van fer amb Grau i Nivell de Discapacitat en vigor, però que encara no tenien el PIA”. 

En la primera sessió de la Comissió del Síndic de Greuges del Parlament, De Rivera ha insistit en la necessitat“d’una definició concreta de pobresa energètica per tal d’agilitar la gestió” i ha explicat que “existeix un endarreriment de l’Administració en l’abonament de les factures a les empreses subministradores pel concepte de pobresa energètica”. A més, ha recordat que “el fons dedicat a pal·liar aquests problemes no s’ha arribat a utilitzar íntegrament”.

En relació a la desobediència de la Generalitat respecte a les sentències lingüístiques per a l’escolarització en castellà, Carmen de Rivera ha assegurat que “a C’s li sorprèn que el Síndic no hagi actuat d’ofici, o ho hagi fet en poques ocasions, davant les peticions d’alguns pares d’alumnes per impartir classes en la seva llengua materna”. I ha dit que “el TSJC va donar la raó a les famílies que s’han manifestat en defensa d’aquest dret fonamental i han sofert assetjament per aquest tema, com va passar a un centre de Mataró i a un altre de Balaguer”. “Probablement no arriben més queixes per la postura del Síndic, que hauria de representar a tots els ciutadans”, ha afegit després de llegir una resposta de Ribó a una queixa sobre immersió lingüística.

En relació a la infància, la portaveu de C’s en la comissió del Síndic de Greuges ha destacat la necessitat de“més inversió” ja que “a Catalunya només s’inverteix un 0,9% del PIB mentre que al conjunt d’Espanya es destina l’1,4%”. “És una qüestió de voluntat política revertir aquesta situació”, considera.
Carmen de Rivera també ha destacat la necessitat de “solucionar el problema de les llistes d’espera en sanitat i per a l’obtenció de places en residències de persones majors i impulsar mesures perquè els aturats majors de 45 anys no caiguin en l’exclusió social”. “A C’s defensem prioritzar les polítiques socials per pal·liar els efectes de la crisi, que han afectat de forma greu als col·lectius més vulnerables, i complir les mesures acordades al ple d’Emergència Social”, ha resolt.

Volver a ACTUALIDAD