Actualitat

Alonso a Baiget: “Deixi de jugar a la política ficció i de generar inseguretat jurídica i treballi pel creixement de la indústria a Catalunya”

by cscatalunya — 16 març 2016 @ 12:03
Comparte

· Espinosa assegura que “si no les desconeix, Junqueras manipula les dades quan acusa al Govern d'Espanya de multiplicar per 16 el preu dels diners que presta a Catalunya mitjançant el FLA”

Barcelona, dimecres 16 de març del 2016.

El diputat de Ciutadans (C’s), Matías Alonso, ha instat al conseller d’Empresa i Ocupació, Jordi Baiget, que “deixi de jugar a la política de ficció i de generar inseguretat jurídica i treballi pel creixement de la industria a Catalunya”, que “és un dels principals motors de la generació de riquesa i d’ocupació”.

Durant la sessió de control al Govern del Ple del Parlament, Alonso ha advertit que la proposta de Baiget de que “el sector industrial suposi un 25% del pes l’economia catalana l’any 2020 és poc factible” perquè “la realitat a Catalunya és molt diferent i el Govern ja ha desconnectat de l’interès general”.

“Moltes empreses fugen de Catalunya degut a la deriva separatista del seu Govern” li ha manifestat el diputat de C’s. A més, l’ha advertit que “les traves administratives dificulten l’obertura de noves empreses i la càrrega fiscal perjudica els emprenedors, els autònoms i les PIMES”. Alonso ha criticat que “fins ara, el Govern només ha tingut bones paraules, però no ha fet les gestions suficients ni eficaces per evitar les deslocalitzacions”, referint-se al cas de l’empresa Covestro, que va anunciar el tancament de la seva planta a Tarragona a finals del 2017, un fet que ha assegurat que “tindrà conseqüències molt greus en altres empreses químiques, en especial les productores de Clor, com ERCROS”.

Per la seva banda, el diputat de C’s, Antonio Espinosa, ha assegurat que el conseller d’Economia, Oriol Junqueras, “si no desconeix, manipula les dades quan acusa al Govern d’Espanya de multiplicar per setze el preu dels diners que presta a Catalunya mitjançant el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA)”. Així mateix, Espinosa ha criticat “el victimisme de la Generalitat” i ha assegurat que des de Ciutadans estan “disposats a millorar les condicions del FLA i el finançament del Govern d’Espanya” però “des del rigor”.

 

20160316- Antonio Espinosa

Volver a ACTUALIDAD