Actualitat

C’s presenta demà un recurs d’empara al TC per la utilització política del Parlament contra els drets de l’Oposició

by cscatalunya — 17 març 2016 @ 15:20
Comparte

• José María Espejo-Saavedra afirma que "cap polític es pot considerar per sobre d'un altre només pel fet de pensar diferent”

Barcelona, dijous 17 de març del 2016.

El diputat de Ciutadans (C’s), José María Espejo-Saavedra, ha anunciat que “C’s presenta demà un recurs* d’empara davant el Tribunal Constitucional (TC) per la utilització política del Parlament contra els drets de l’oposició”, després que la Mesa de la cambra catalana hagi decidit admetre a tràmit crear les ponències proposades per JxSí i la CUP. Espejo-Saavedra (C’s), ha criticat que aquests dos partits “estan utilitzant la institució més important de Catalunya, el Parlament, amb finalitats partidistes i en contra de la majoria dels grups”.

En una roda de premsa al Parlament, Espejo-Saavedra ha exposat els motius pels quals C’s ha decidit presentar el recurs d’empara al TC: “En primer lloc, perquè és evident que les tres ponències són un frau de llei que va en contra de tots els grups de l’oposició”. I ha explicat que “es tracta de les tres lleis de la resolució separatista del 9-N, que el TC va anul·lar”. En segon lloc, ha afegit que “la creació de les ponències, per primera vegada, no fa cas als Serveis Jurídics del Parlament, que van elaborar un informe que posava de manifest la seva il·legalitat”. Finalment, ha destacat que “JxSí i la CUP han posat a la seva disposició el Parlament i els recursos de tots els catalans” i ha alertat que “cap polític es pot considerar per sobre d’un altre només pel fet de pensar diferent”.
(*) Adjuntem el recurs d’empara que C’s presentarà demà davant el TC.

 

20160317- Recurso de Amparo Ponencias Conjuntas

Volver a ACTUALIDAD