Actualitat

Ciutadans insta a la Generalitat a reformar la Llei d’Acció Exterior de Catalunya en benefici de tots els catalans

by cscatalunya — 23 març 2016 @ 17:03
Comparte

• Susana Beltrán assegura que els interlocutors europeus i internacionals i organismes multilaterals “no entenen per què la Generalitat no tracta d'entendre's amb C’s en aquest assumpte”

Barcelona, dimecres 23 de març del 2016.

La diputada de Ciutadans (C’s), Susana Beltrán, ha anunciat que el seu grup parlamentari ha presentat al Parlament una proposició de llei* per reformar la Llei d’Acció Exterior de Catalunya per tal de “millorar la relació del Govern de la Generalitat amb la Unió Europea en benefici de tots els catalans”. Beltrán ha explicat que el document elaborat per C’s destaca la necessitat de que el Govern de Catalunya i el conseller d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, Raül Romeva, “es coordinin amb el Govern d’Espanya, que té la competència exclusiva en matèria de relacions internacionals”, i ha instat al conseller a “respectar aquesta competència, que recullen la Constitució i l’Estatut”.

Després de reunir-se al Parlament amb diversos interlocutors europeus i internacionals i organismes multilaterals al llarg d’aquesta legislatura, Susana Beltrán ha destacat que “es sorprenen perquè la Generalitat reclama diàleg però no tracta d’entendre’s amb C’s, el principal partit de l’Oposició, en un tema tan important com és l’Acció Exterior de Catalunya i les relacions amb la UE”. Per això, ha demanat a la resta de partits “voluntat de diàleg” i ha assegurat que “Ciutadans treballa des del Parlament perquè aquesta qüestió es tracti políticament”.

La diputada de C’s ha defensat que la Generalitat exerceixi una Acció Exterior “eficaç” i considera que aquesta ha de consistir en “atreure inversió estrangera, afavorir l’exportació i la internacionalització d’empreses catalanes i promocionar el turisme, el comerç i la cultura de Catalunya”. “La gran majoria dels catalans no dóna suport al projecte separatista de la Generalitat, que ha de centrar-se en solucionar els problemes dels ciutadans també a nivell internacional”, ha resolt.

(*) Adjuntem el document presentat per Ciutadans al Parlament.

 

Proposició de llei de reforma de la llei 16-2014, d’acció exterior i de relacions amb la Unió Europea

Volver a ACTUALIDAD