Actualitat

Ciutadans (C’s) presenta una petició de reconsideració a la Mesa del Parlament per la moció separatista de la CUP

by cscatalunya — 31 març 2016 @ 14:45
Comparte

• Carrizosa alerta que l'admissió a tràmit de la moció “és un intent d'eludir la responsabilitat personal dels membres de la Mesa i traslladar-la als diputats”

Barcelona, dijous 31 de març del 2016.

“Ciutadans ha presentat una petició de reconsideració* a la Mesa del Parlament per la moció separatista de la CUP”. Així ho ha anunciat el portaveu parlamentari de Ciutadans (C’s), Carlos Carrizosa, després que la Mesa de la cambra catalana hagi admès a tràmit la moció per ratificar la declaració de ruptura votada al Parlament el 9 de novembre. I ha destacat que “es tracta d’un intent d’eludir la responsabilitat personal dels membres de la Mesa traslladant les seves funcions al Ple dels diputats, sense cobertura legal, però no enganyarien ni a un estudiant de primer de Dret”.

Carlos Carrizosa considera que “la Mesa del Parlament obeeix fidelment el full de ruta separatista de JxSí, saltant-se l’Estatut i el Reglament del Parlament i ignorant la voluntat majoritària dels catalans, que no van donar el seu suport a aquesta aventura independentista”. Per això, ha demanat a la Presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i als membres de la Mesa de JxSí “que deixin de posar en risc l’autogovern de Catalunya i a les institucions catalanes amb el seu menyspreu constant a la llei”.

El diputat de Ciutadans ha recordat que “mai s’ha vist al Parlament una admissió a tràmit ‘condicionada’” i ha explicat que “aquesta condició és secreta” perquè “ningú coneix exactament els seus termes, que es suposa que revelaran sobre la marxa, depenent dels pactes amb la CUP”.


(*) Adjuntem la petició de reconsideració de C’s a la Mesa del Parlament.

 

20160331- Petición de reconsideración a la Mesa

Volver a ACTUALIDAD