Actualitat

De la Calle: “Urgeix acabar amb la política de retallades i crear treball inclusiu per millorar la situació de les persones amb discapacitat”

by cscatalunya — 31 març 2016 @ 10:38
Comparte

C’s aconsegueix que el Parlament aprovi les seves propostes sobre els Centres Especials de Treball, el SOC, la garantia juvenil i la lluita contra l'atur en majors de 45 anys

La diputada de Ciutadans (C’s), Noemí de la Calle, ha dit que “és urgent acabar amb la política de retallades de la Generalitat i crear treball inclusiu per millorar la situació de les persones amb discapacitat”. En la seva intervenció sobre la Proposta de Resolució en relació als Centres Especials de Treball, ha explicat que amb aquesta iniciativa “C’s vol incidir en el foment de l’ocupabilitat d’aquests centres perquè la finalitat dels mateixos és afavorir el trànsit cap a l’empresa ordinària com a mecanisme de la plena inclusió del col·lectiu”.

De la Calle ha alertat que “des de 2011 les ajudes estan congelades” i ha criticat que “aquesta política de retallades desincentiva les noves contractacions i agreuja els problemes d’inclusió”. “A C’s seguim treballant en la protecció dels creadors de treball inclusiu i inserció soci-laboral, i el nostre desig és que aquest compromís es vegi reflectit als futurs pressupostos”, ha assegurat.

Per la seva banda, la diputada Laura Vílchez ha alertat sobre la Proposta de Resolució de C’s en relació al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) que “seguir en aquesta dinàmica d’immobilisme davant la desocupació suposa una gran pèrdua de talent” i ha defensat “la reinserció dels col·lectius vulnerables amb més inversió per a la formació i per impulsar programes d’acompanyament i individualitzats”.“Des de C’s treballem per intentar donar solució als problemes diaris dels catalans, sobretot dels sectors més vulnerables de la societat”, ha explicat.

Al debat de la Proposta de Resolució de C’s sobre el compliment de la Moció 211/X amb mesures per fer front a l’atur en persones majors de 45 anys, Vílchez ha destacat que “aquest tipus de desocupació afecta a 280.000 persones a Catalunya que, a més, són parats de llarga durada i amb càrregues familiars”. I ha demanat als membres de la Generalitat que expliquin “quines mesures han adoptat per donar compliment als acords aprovats en el Parlament”, pregunta a la qual no ha obtingut resposta.

Sobre la Proposta de Resolució de C’s en relació a la garantia juvenil i la lluita contra la cronificació de l’atur, Laura Vílchez ha instat a la Generalitat a “crear un pla perquè la informació sobre les ajudes contra l’atur juvenil arribin als qui puguin necessitar-les”. La diputada de C’s ha criticat que “aquestes ajudes no estan arribant als joves” i considera que “la Generalitat ha de coordinar-se amb el Govern d’Espanya, que és qui rep els fons europeus”.

Votacions de les Propostes de Resolució de C’s:


– PR sobre els Centres Especials de Treball: Aprovada amb els vots a favor de C’s, JxSí, PSC i CSQP i amb les abstencions de PP i CUP.

– PR sobre el Servei d’Ocupació de Catalunya: Aprovada amb els vots a favor de C’s, JxSí, PSC, PP i CSQP i amb l’abstenció de la CUP.

– PR sobre el compliment de la Moció 211/X amb mesures per fer front a l’atur en persones majors de 45 anys: Aprovada per unanimitat.

– PR sobre la garantia juvenil i la lluita contra la cronificació de l’atur: Aprovada per unanimitat.

Volver a ACTUALIDAD