Actualitat

Jorge Soler a Comín: “El consens amb el sector sanitari no funcionarà si exclou del diàleg als pacients i a les societats científiques”

by cscatalunya — 31 març 2016 @ 13:08
Comparte

Lorena Roldán alerta a la comissió de Justícia que “si volem que Catalunya tingui una Justícia ràpida i eficaç la Generalitat ha de tenir cura dels funcionaris del sector”

“El consens amb el sector sanitari no funcionarà si exclou del diàleg als pacients i a les societats científiques”. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (C’s), Jorge Soler, sobre la compareixença del conseller de Salut, Toni Comín, al Parlament per explicar els objectius i les actuacions del Departament en l’àmbit de la indicació, l’ús i l’autorització de dispensació de medicaments per part dels professionals d’infermeria. “El convido a parlar també amb tots els grups per treballar en un model sanitari que sigui transversal amb l’objectiu de millorar la sanitat a Catalunya”, li ha dit al conseller. “És més important tenir una bona cartera de fàrmacs, garantir que la feina es fa bé i que l’atenció als ciutadans és bona que tenir molts protocols específics”, ha assegurat.

 

Al debat de la Proposta de Resolució de C’s sobre la construcció d’un centre d’atenció primària al barri de Can Llong de Sabadell, el diputat Alfonso Sánchez ha lamentat que “els veïns reclamen des de fa temps tenir un centre proper per no haver de desplaçar-se a un altre barri”. I ha recordat que “l’ex-conseller Boi Ruiz es va comprometre al 2011 ha fer aquesta obra”. Per això, ha demanat a la Generalitat “incloure una partida al pressupost per respondre a aquesta necessitat dels ciutadans de Sabadell”.

D’altra banda, a la comissió de Justícia del Parlament, la diputada Lorena Roldán ha alertat al debat de la Proposta de Resolució de C’s sobre l’aplicació de la resolució sobre la incapacitat temporal al personal de l’administració de Justícia que “si volem que Catalunya tingui una Justícia ràpida i eficaç la Generalitat no pot tancar els ulls i ha de tenir cura dels funcionaris”. I ha destacat les denúncies del Sindicat de Treballadors de l’Administració de Justícia per les desigualtats entre els treballadors perquè “no és just que mentre el jutge o el Secretari Judicial de Catalunya cobra el 100% de les retribucions estant de baixa laboral, a la resta de treballadors se’ls hi descompti del sou”. “La manca de voluntat política de la Generalitat empitjora l’eficàcia del servei de Justícia”, ha lamentat.

Volver a ACTUALIDAD