Actualitat

Arrimadas: “La Generalitat i el Govern d’Espanya han de deixar de retallar i començar a fer reformes valents si volen millorar el límit del dèficit de les Comunitats Autònomes”

by cscatalunya — 1 abril 2016 @ 13:34
Comparte

La líder de l’Oposició anuncia que C’s portarà al ple del Parlament “mesures per impulsar la llei d’autonomia personal i la d’igualtat de les persones amb discapacitat”, després de visitar COCARMI

“La Generalitat i el Govern d’Espanya han de deixar de retallar i començar a fer reformes valents si volen millorar el límit del dèficit de les Comunitats Autònomes”. Així ho ha dit la líder de Ciutadans (C’s) a Catalunya, Inés Arrimadas, després que el president Carles Puigdemont hagi retret al ministre Cristóbal Montoro que sigui el responsable del dèficit de Catalunya. En declaracions als mitjans ha dit que “el repartiment del sostre de dèficit no s’ha fet de la millor manera” i ha criticat que “tant el Govern de la Generalitat com el Govern d’Espanya actuen igual, no fan autocrítica ni assumeixen les seves responsabilitats”. “Calen més recursos pels serveis bàsics, la col·laboració entre administracions i dialogar per negociar un nou model de finançament per a les Comunitats Autònomes”, ha defensat.

Sobre la mesa negociadora que PSC i En Comú Podem volen establir a Catalunya, la líder de l’Oposició ha assegurat que a C’s estan “disposats a parlar amb tothom de sanitat, educació, infraestructures i ocupació però no amb els qui vulguin separar als catalans de la resta d’espanyols”. “Al nostre acord amb el PSOE al Congrés del Diputats també hem negociat atendre les necessitats dels catalans”, ha recordat.

Després de reunir-se amb representants del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI) en la seva seu a Barcelona, juntament amb la diputada Noemí de la Calle, Arrimadas ha anunciat que el seu grup portarà al Ple del Parlament “mesures per impulsar la llei d’autonomia personal i la llei d’igualtat de les persones amb discapacitat amb l’objectiu d’impulsar-les amb el suport de tots els grups, normatives que existeixen a altres comunitats”. I ha destacat que “les persones amb discapacitat representen un 9% de la població de Catalunya”. Per això, ha assegurat que “C’s treballarà per garantir que als pressupostos hi hagin les partides suficients per atendre les necessitats d’aquest col·lectiu”.

Volver a ACTUALIDAD