Actualitat

C’s aconsegueix que el Parlament estudiï que el professorat torni a les condicions laborals anteriors a les retallades

by cscatalunya — 5 abril 2016 @ 16:23
Comparte

· La portaveu de C’s a la comissió d’Ensenyament, Sonia Sierra, aposta perquè “el professorat de secundària torni a les 18 hores lectives i a les 24 de permanència”

Barcelona, dimarts 5 de abril del 2016.

El Grup Parlamentari de Ciutadans (C’s) ha aconseguit que la comissió d’Ensenyament del Parlament aprovi per unanimitat estudiar que el professorat de secundària torni a les condicions laborals anteriors a les retallades. La portaveu de C’s a la Comissió, Sonia Sierra, ha alertat que “el professorat de Catalunya és un dels col·lectius que ha patit més les retallades i, tot i així, han continuat treballant per oferir una educació pública de qualitat”. La diputada de C’s ha celebrat que s’hagi aprovat aquesta proposta de C’s que “reconeix la feina dels professionals de l’educació i millora les seves condicions laborals” amb  la tornada “a les 18 hores lectives i a les 24 de permanència”. I ha assegurat que des de C’s continuaran “treballant perquè es millorin les condicions laborals del professorat”.

Durant el debat de la Proposta de Resolució de C’s sobre les hores lectives a l’ensenyament secundari, Sierra ha lamentat que “molts professionals han de fer front a situacions tan dramàtiques com la manca d’alimentació d’alguns alumnes o d’altres que no poden portar a classe els llibres de text o el material escolar necessari” a canvi de “més hores lectives, més hores de permanència i menys sou”. Per això, ha demanat al Govern de la Generalitat que “prioritzi” i que “treballi perquè els professionals exerceixin les seves funcions en les millors condicions possibles i perquè tots els alumnes de Catalunya puguin accedir de forma gratuïta als llibres de text”, com proposa Ciutadans. “Per aconseguir un model educatiu de qualitat necessitem professionals motivats i que es sentin reconeguts per la seva feina”, ha conclòs Sierra.

Volver a ACTUALIDAD