Actualitat

De Páramo a Bassa: “Hem d’acabar amb la frustració de molts joves catalans per convertir-la en oportunitats”

by cscatalunya — 6 abril 2016 @ 21:10
Comparte

Matías Alonso li recorda a Jordi Jané que “hauria de defensar, promoure i exigir que es respecti l'ordenament democràtic que empara els drets i llibertats dels ciutadans”

“Hem d’acabar amb la frustració de molts joves catalans per convertir-la en oportunitats”. Així l’hi ha dit el diputat de Ciutadans (C’s), Fernando de Páramo, a la consellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa, durant el debat de la interpel·lació de C’s en el ple del Parlament sobre les polítiques de joventut. I li ha recordat que les taxes d’atur dels joves a Catalunya són de “28,3% entre els de 16 i 29 anys i d’un 39% en una franja més reduïda de 16 a 24 anys”.
El diputat de C’s ha alertat també sobre que “la temporalitat dels contractes no permet als joves formar-se ni planificar la seva vida professional i personal”. I ha destacat la proposta del contracte estable de C’s que “permet lluitar contra la precarietat”.
En la seva intervenció, De Páramo li ha retret a la consellera Bassa, la “falta d’autocrítica”, i li ha recordat que “només un 11% dels joves està satisfet respecte a la política”. Per això, li ha assegurat que des de C’s es treballarà per “fer reformes més enllà de les excuses del Govern”.
Sobre les polítiques de seguretat, el diputat de Ciutadans (C’s), Matías Alonso, li ha dit al conseller d’Interior, Jordi Jané que “ha de defensar, promoure i exigir que es respecti l’ordenament democràtic que empara els drets i llibertats de tots els ciutadans”per “assegurar les bases de la convivència i permetre el desenvolupament social i econòmic en l’àmbit d’un estat membre de la Unió Europea”. I li ha recordat que “els seus socis parlamentaris demanen la ruptura amb l’ordenament constitucional i democràtic, posant en risc la seguretat jurídica de funcionaris i Mossos d’Esquadra”.
Matías Alonso ha assegurat que “cal millorar la capacitat operativa dels Mossos i el conjunt de forces i cossos de seguretat de tot l’Estat” perquè “l’actual situació de precarietat d’efectius no permet arribar a tot el territori per fer front a les amenaces actuals que són el crim organitzat i el terrorisme”. Per això, ha ressaltat que “s’ha de treballar per millorar i dignificar la tasca dels agents de seguretat ciutadana per a la formació, la instrucció i l’entrenament amb armes”. I també “coordinar les qüestions essencials per la seguretat amb tots els cossos policials, incloent als policies locals en els circuits de formació i d’informació davant les amenaces”.

Volver a ACTUALIDAD