Actualitat

Espejo-Saavedra a Mundó: “Treballi perquè la Justícia sigui un servei públic per a tots els catalans i no vulgui fer-la al servei de la Generalitat”

by cscatalunya — 6 abril 2016 @ 10:49
Comparte

Sierra retreu a la consellera d'Educació que “Catalunya és la segona CCAA que més ha retallat en educació”, la qual cosa demostra que “pel seu Govern no és una prioritat”

El diputat de Ciutadans (C’s), José María Espejo-Saavedra, ha demanat al conseller de Justícia de la Generalitat, Carles Mundó, que “treballi perquè la Justícia sigui un servei públic i independent per a tots els catalans i no vulgui fer-la al servei del Govern de la Generalitat”. Durant la sessió de control del Ple del Parlament, Espejo-Saavedra ha criticat que “la Generalitat no vol funcionaris d’altres parts d’Espanya” i li ha retret al Conseller que “s’instal·li en el victimisme i culpi de tot a Madrid dient que el Govern d’Espanya retalla les competències de Catalunya” quan el seu Departament ha renunciat recentment “a 503 places fixes que el Govern d’Espanya havia posat a la disposició de l’Administració de Justícia de Catalunya”.

Després que el conseller Mundó hagi explicat que la Generalitat ha rebutjat l’oferta perquè els funcionaris demanen el trasllat al temps de tenir la plaça, Espejo-Saavedra li ha replicat que “si els funcionaris volen marxar de Catalunya és perquè no volen treballar en una Administració col·lapsada, a les ordres dels qui donen suport a la desobediència a la Justícia” i perquè no volen ser“els únics funcionaris d’Espanya als quals se’ls ha eliminat la paga extra”. I li ha demanat que “no torni a dir que si falten recursos és culpa d’uns altres”.

Per la seva banda, Sonia Sierra ha lamentat la situació de l’educació a Catalunya pel “creixent desequilibri entre l’ensenyament públic i privat”. A més, ha criticat que el Govern de la Generalitat “hagi tancat 67 línies de P3, de les quals 64 són públiques i 3 privades, quan un 7% dels nens catalans estan en classes que no compleixen amb les ràtios legals per aula”. I ha afegit que“és intolerant que en 18 municipis amb pes demogràfic, la majoria del Baix Llobregat, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i el propi municipi no s’hagin posat d’acord amb el tancament”.

“Catalunya és la segona comunitat autònoma que més ha retallat en educació”, li ha retret Sonia Sierra a la consellera d’Educació, Meritxell Ruiz, la qual cosa demostra que “pel seu Govern l’educació no és una prioritat”, ha conclòs.

Volver a ACTUALIDAD