Actualitat

Carlos Carrizosa: “Avui JxSí s’ha saltat la democràcia i la llei al Parlament de Catalunya”

by cscatalunya — 7 abril 2016 @ 15:09
Comparte

· El portaveu de C’s critica que “JxSí s'hagi agenollat davant les exigències de la CUP”, després de la votació de la seva moció separatista al ple del Parlament

Barcelona, dijous 7 d’abril del 2016.

“Avui JxSí s’ha saltat la democràcia i la llei al Parlament de Catalunya”. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (C’s), Carlos Carrizosa, després que els diputats de JxSí i la CUP hagin aprovat que es voti, al ple del Parlament, la seva moció separatista per ratificar la declaració de ruptura votada el 9 de novembre a la cambra catalana. “Aquesta iniciativa busca el conflicte directe i innecessari amb el Tribunal Constitucional (TC) i l’Estat de Dret, demana als Mossos d’Esquadra que no atenguin els requeriments de l’Audiència Nacional i posa en risc als funcionaris de Catalunya”, ha alertat.

Al debat de la moció separatista al ple del Parlament, Carrizosa ha destacat que “és un dia trist per a l’autogovern de Catalunya perquè un partit antisistema ha pres el timó de la política a Catalunya” i ha criticat que “JxSí s’hagi agenollat davant les exigències de la CUP, un partit que per creure que té la raó justifica saltar-se les lleis i anar a visitar Arnaldo Otegi a la seva sortida de la presó”. Per això, ha instat als membres de la Generalitat a “deixar pas al canvi polític de la mà de partits reformistes, com Ciutadans, i no a formacions antisistema com la CUP”.

Carlos Carrizosa ha destacat que “Ciutadans, igual que els Serveis Jurídics del Parlament, creu que el ple no ha de debatre atemptar contra la democràcia”. “Avui el Parlament ha fet un gran ridícul internacional i nacional i els diputats hem perdut la legitimitat per demanar als ciutadans que acatin les normes” perquè “des de les institucions es salten les sentències dels tribunals i les lleis”, ha lamentat.

“El Parlament pot debatre sobre qualsevol tema, de fet tractem el tema de la independència de Catalunya diàriament quan existeixen altres prioritats, però mai serà objecte de debat en aquesta cambra si es compleix o no la llei i si ens enfrontem amb el TC”, ha resolt.

Volver a ACTUALIDAD