Actualitat

Ciutadans (C’s) aconsegueix que el Parlament aprovi la reorganització i l’ajust del model sanitari actual

by cscatalunya — 7 abril 2016 @ 12:16
Comparte

Marina Bravo celebra que el Parlament aprovi per unanimitat la moció de C’s per "potenciar, incentivar i impulsar el transport públic urbà i interurbà"

El Grup Parlamentari de Ciutadans (C’s) ha aconseguit que el Parlament aprovi la seva moció* per a la reorganització del model sanitari actual. El diputat de C’s, Jorge Soler, ha demanat al Govern de la Generalitat que “reorganitzi i ajusti el servei sanitari en emergències” perquè “els professionals puguin estar preparats i actuar ràpidament quan hi ha alguna desgràcia”. Soler ha alertat que  “el model sanitari actual no ha tingut els resultats desitjats” i així ho han manifestat els mateixos professionals sanitaris amb queixes constants”“Si els treballadors del col·lectiu alerten que alguna cosa no està funcionant correctament significa que cal replantejar-se el model”, ha dit Soler.

Durant el debat de la moció de C’s al ple del Parlament, el diputat de C’s ha destacat que “per millorar el sistema sanitari s’ha d’arribar al consens polític entre tots els Grups Parlamentaris” i, així, “garantir entre tots que els professionals tinguin un bon sistema d’emergències mèdiques”“Des de la política hem de donar les eines necessàries perquè els sanitaris donin bones respostes”, ha afegit el diputat de C’s.  

Per la seva banda, la diputada de C’s, Marina Bravo, ha celebrat que el Parlament hagi aprovat per unanimitat la moció* de Ciutadans sobre el medi ambient ja que “els valors mitjans de contaminació a Catalunya criden l’atenció a Europa i evidencien el fracàs de les polítiques mediambientals de la Generalitat”. Per això, ha apuntat que “el Govern ha de dedicar tots els recursos necessaris  per portar a terme mesures efectives que millorin la qualitat de l’aire” i no dedicar-se només “a plantejar objectius ambiciosos però amb actuacions que no ho són”.

Una de les mesures que Bravo ha destacat és que “cal potenciar, incentivar i impulsar el transport públic urbà i interurbà” amb un “reforç dels serveis de transport públics en situacions de contaminació ambiental i la creació d’una xarxa d’aparcaments dissuasius” perquè “és intolerable que el Govern demani un esforç als ciutadans sense oferir alternatives”. I ha alertat que “si el Govern continua sense fes res al respecte haurà d’acabar prenent mesures urgents molt exigents” tot i que “no s’haurien de prendre sense oferir altres opcions als ciutadans”.

(*) Votació Moció de C’s sobre la sanitat

– Punt 2: 63 a favor, 1 en contra i 70 abstencions.

– Punt 2.2.: 122 a favor, 0 en contra i 10 abstencions.

– Punt 2.3.: 61 a favor, 0 en contra i 71 abstencions.

– Punt 2.4.: 73 a favor, 61 en contra i 0 abstencions.

– Punt 2.5.: 124 a favor, 0 en contra i 10 abstencions.

– Punt 4: 63 a favor, 61 en contra i 10 abstencions.

– Punt 4.2.: per unanimitat

– Punt  5: 63 a favor, 0 en contra i 71 abstencions.

– Punt 6: 124 a favor, 0 en contra i 10 abstencions.

– Punt 7: 63 a favor, 0 en contra i 61 abstencions.

– Punt 8: 63 a favor, 0 en contra i 61 abstencions.

– Punt 9: 124 a favor, 0 en contra i 10 abstencions.

– La resta de la moció aprovada per unanimitat.

 

(*) Votació Moció de C’s sobre el medi ambient: aprovada per unanimitat.

Volver a ACTUALIDAD