Actualitat

Ciutadans (C ‘s) reclama solucions econòmiques, socials i mesures que garanteixin la continuïtat de la pesca del peix blau

by cscatalunya — 8 abril 2016 @ 11:27
Comparte

El diputat de Ciutadans, Francesc Dominguez, aposta per estudis que determinin "les causes que provoquen alteracions negatives en les poblacions de sardines i seitó"

El diputat de Ciutadans (C ‘s) per Tarragona, Francesc Domínguez, ha reclamat “solucions” per al sector del peix blau i ha proposat “ajuts econòmics, socials i mesures que garanteixin la continuïtat de aquest sector pesquer”. Domínguez ha afegit que “cal donar solucions a un problema que afecta més de 250 famílies del territori i que posa en risc la continuïtat del sector”.

 

Després de presentar una Proposta de Resolució conjunta amb els grups parlamentaris de QSQP, PSC i PP al Parlament de Catalunya, Domínguez ha destacat la necessitat d’instar el Govern de la Generalitat a “articular els mecanismes corresponents per fer efectius els ajuts econòmics i socials necessaris per a les famílies afectades”. I també “negociar conjuntament amb el govern d’Espanya ajuts del fons europeu per pagar als mariners en situació d’atur forçós durant els períodes de veda”.

 

El diputat de Ciutadans per Tarragona ha destacat també la necessitat que el govern de la Generalitat acordi amb el Govern d’Espanya la realització “d’estudis complementaris als realitzats a França per determinar les causes que provoquen alteracions negatives en les poblacions de sardines i el seitó” i ha apuntat aspectes com “la disminució de la població o les talles dels exemplars per sota del que exigeix ​​el mercat “.

 

Volver a ACTUALIDAD