Actualitat

Ciutadans (C’s) insta al Parlament a defensar i respectar les tres llengües oficials de Catalunya i als ciutadans que les parlen

by cscatalunya — 8 abril 2016 @ 11:31
Comparte

Sonia Sierra alerta en una Proposta de Resolució que el manifest del Grup Koiné “parla dels catalans nascuts fora de Catalunya com a ‘instrument involuntari de colonització lingüística’, quelcom que resulta ofensiu”

La diputada de Ciutadans (C’s), Sonia Sierra, ha instat al Parlament de Catalunya a“defensar i respectar les tres llengües oficials de Catalunya- el castellà, el català i l’aranès- i als ciutadans que les parlen”, després de presentar una Proposta de Resolució* sobre el manifest del Grup Koiné titulat ‘Per un veritable procés de normalització lingüística en la Catalunya independent’. A més, ha criticat que “aquest document publica dades històriques que no es corresponen amb la realitat” i ha posat com a exemple un fragment que exposa que ‘al 1714 el Principat de Catalunya es va annexionar al Regne de Castella’ i ha afegit que “obvia les dades que demostren que, des del segle XVI, el castellà també s’usava a Catalunya”.

La diputada de Ciutadans ha lamentat que “més enllà de la manca de rigor del manifest Koiné amb les dades històriques, es parla dels catalans nascuts fora de Catalunya com a ‘instrument involuntari de colonització lingüística’, quelcom que resulta ofensiu”. Per això, ha demanat a la Generalitat “vetllar per la potenciació del català i l’aranès com a llengües que necessiten especial protecció sense menysprear el castellà”. “A C’s no permetrem que es divideixi als catalans segons la seva procedència o la seva llengua materna”, ha defensat.

(*) Adjuntem la Proposta de Resolució de Ciutadans (C’s).

20160408- PR C’s sobre manifiesto Koiné

Volver a ACTUALIDAD