Actualitat

Carmen de Rivera: “Hem d’assegurar que les persones grans ingressen als centres geriàtrics de forma voluntària”

by cscatalunya — 11 abril 2016 @ 16:12
Comparte

• La diputada de C’s critica que “en un tweet hi ha més informació que la que la policia dóna als arrestats sobre els motius de la seva detenció”

Barcelona, dilluns 11 d’abril del 2016.

“Hem d’assegurar que les persones grans ingressen als centres geriàtrics de forma voluntària”. Així ho ha defensat la diputada de Ciutadans (C’s), Carmen de Rivera, sobre la compareixença del Síndic de Greuges, Rafael Ribó, que ha presentat l’informe relatiu a les activitats del Mecanisme Català per a la Prevenció de la Tortura corresponent a 2015. A més, ha destacat la necessitat “d’efectuar una campanya de sensibilització perquè els ancians puguin signar un document de planificació avançada per tal d’assegurar que es respecten les seves decisions, preses amb capacitat i llibertat”.

A la Comissió del Síndic de Greuges del Parlament, Carmen de Rivera ha criticat que “en un tweet hi ha més informació que la que la policia dóna als arrestats sobre els motius de la seva detenció”. La diputada de C’s ha explicat que l’informe del Síndic alerta sobre “un deficient coneixement dels reglaments establerts pel Protocol d’Istanbul”, document internacional de referència en matèria de prevenció de la tortura. Per això, ha dit que “C’s recull la recomanació del Síndic i ha presentat una Proposta de Resolució perquè l’Institut de Medicina Legal elabori un protocol de compliment obligat d’acord amb les directrius d’Istanbul”. 

Sobre la Reforma de l’Article 520 de la Llei d’Enjudiciament Criminal, ha lamentat que “no s’està complint amb l’establert relatiu a l’obligació de posar a la disposició de l’advocat els elements essencials que resultin fonamentals per impugnar la detenció” ja que “només es lliura un imprès amb una línia d’informació”. “A C’s veiem necessari que la Direcció general de la Policia de Catalunya elabori una nova Circular en la qual s’estableixi el dret de la persona arrestada a obtenir els materials i documents que han propiciat la seva detenció”, ha afirmat.

Volver a ACTUALIDAD