Actualitat

Espinosa: “L’única prioritat de Junqueras és el full de ruta separatista i ho demostra no assistint al Consell de Política Fiscal i Financera”

by cscatalunya — 13 abril 2016 @ 17:07
Comparte

· Mejía assegura que "per tenir un sistema sanitari eficient és necessari que la Generalitat prioritzi els recursos i pagui el deute a les farmàcies”

Barcelona, dimecres 13 d’abril del 2016.

“L’única prioritat de Junqueras és el full de ruta separatista i ho demostra no acudint al Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) per millorar les condicions econòmiques i financeres, desatenent la seva principal responsabilitat”. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (C’s), Antonio Espinosa, a la comissió d’Economia i Hisenda del Parlament, en relació a la renúncia d’Oriol Junqueras d’assistir divendres a la reunió convocada pel ministre Montoro per abordar amb les comunitats autònomes la situació del dèficit públic.

Durant el debat de la Proposta de Resolució de C’s sobre la rebaixa de la nota del deute feta per l’agència Fitch, Espinosa ha instat a la Generalitat que “expliqui les mesures que introduirà per recuperar la confiança dels inversors i de les empreses i que informi del volum total del deute dels municipis catalans”. I ha afegit que “el Govern critica contínuament el FLA, però cada vegada fa als catalans més dependents”. 

Per la seva banda, el diputat David Mejía ha alertat que “per tenir un sistema sanitari eficient és necessari que la Generalitat prioritzi els recursos i pagui el deute a les farmàcies”. Després que la Comissió hagi aprovat per unanimitat la proposta de C’s sobre el deute pendent per part del Govern de la Generalitat a les farmàcies, Mejía ha manifestat que “l’incompliment reiterat de les factures per part de la Generalitat amb els farmacèutics demostra que no valora la funció social que fan les farmàcies i altres actors del tercer sector”.

El diputat de C’s ha alertat que “l’actitud del Govern està posant en risc el model de salut català que, fins ara, era envejable per la resta del món en quant a la tasca assistencial”. “Per fer més efectiu el nostre sistema sanitari cal que hi hagi coordinació entre tots els agents del sector”, ha proposat Mejía. I ha destacat la necessitat d’arribar a un “consens polític entre tots els grups parlamentaris” per iniciar un “debat responsable per fer front a un problema que s’allarga des del 2011”.

“És indignant que els farmacèutics hagin hagut de posar de la seva butxaca diners per poder oferir la medicació que necessita part de la població”, ha criticat Mejía. I ha afegit que “tot i que els catalans depenen del FLA per poder fer front a totes aquestes despeses, la Generalitat ha de saber ajustar-se a la realitat i prioritzar les partides quan s’elabora un pressupost”.

Volver a ACTUALIDAD