Actualitat

Noemí de la Calle: “És urgent que el Govern impulsi mesures per millorar la qualitat de vida dels adults amb autisme”

by cscatalunya — 13 abril 2016 @ 13:50
Comparte

• De la Calle demana “voluntat política” i programes que s’adaptin a les necessitats de les persones amb TEA per “evitar el risc d’exclusió social i laboral”

Barcelona, dimecres 13 d’abril de 2016.

La portaveu de Ciutadans (C’s) a la comissió d’Afers Socials i Famílies, Noemí de la Calle, ha celebrat que el Parlament hagi aprovat la proposta de C’s per instar a la Generalitat a “impulsar mesures per millorar la qualitat de vida dels adults amb Transtorn de l’Espectre Autista (TEA)” perquè “és la franja més oblidada”. De la Calle ha explicat que “aquestes persones presenten alguns canvis en la simptomatologia i les capacitats en l’edat adulta” i per això és necessari “oferir un itinerari adaptat a les noves capacitats de cada persona per aconseguir un nivell d’autonomia i d’autoestima més alt”“Hem d’evitar que aquests ciutadans acabin condemnats a nivells d’existència mínima, abandonats en un carreró sense sortida on no regeix més criteri que el dels mínims assistencials”, ha afegit.
Durant el debat de la Proposta de Resolució de C’s sobre el seguiment de l’autisme, de la Calle ha demanat “voluntat política i implicació en aquesta problemàtica” perquè “falten serveis específics per afrontar el diagnòstic, la intervenció i el suport a nivell laboral”. I ha instat a la Generalitat a “impulsar programes que s’adaptin a les necessitats de les persones amb TEA”per “evitar l’alt risc d’exclusió social i laboral que pateixen”. 


A més, la diputada de C’s ha destacat que l’obligació dels polítics és “facilitar l’accés i la participació de qualsevol ciutadà a la vida social i no deixar a ningú enrere”“Malgrat que s’ha avançat molt en la recerca del TEA, encara queda molt per fer”, sobretot pel que fa “la detecció precoç, la intervenció primerenca, les infraestructures d’allotjament i el tractament”, ha advertit Noemí de la Calle.

 

1) Propuesta resolución: https://youtu.be/5UkMJtu7wrc
2) Posición ante enmiendas: https://youtu.be/C1hMVG7ZJhg
Volver a ACTUALIDAD