Actualitat

Sierra: “La descoordinació entre Ensenyament i Benestar Social afecta al compliment dels protocols contra l’assetjament escolar”

by cscatalunya — 19 abril 2016 @ 14:25
Comparte

Sierra proposa “formar els professionals de la salut, de l’ensenyament i dels serveis socials perquè tinguin un millor coneixement dels protocols”

La portaveu de Ciutadans (C’s) a la comissió d’Ensenyament, Sonia Sierra, ha manifestat que “la descoordinació entre el departament d’Ensenyament de la Generalitat i el de Benestar Social i Famílies afecta al compliment dels protocols contra l’assetjament escolar”. Després que la consellera de Benestar Social i Famílies, Dolors Bassa, hagi comparegut al Parlament per avaluar la coordinació entre ambdós Departaments davant situacions d’assetjament escolar i abusos sexuals, Sierra ha alertat que “és urgent que des de la política s’abordi el tema de l’assetjament a menors perquè les dades són esfereïdores” i ha apuntat que “hi ha un 15% de nens i un 23% de nenes abusades sexualment”.

 

Tot i així, Sierra ha assenyalat que “és molt difícil quantificar els casos”, no només perquè “hi ha persones que han patit abusos i no s’atreveixen a parlar”, sinó perquè “encara la majoria de professionals de la salut, de l’ensenyament i dels serveis socials de Catalunya i del conjunt d’Espanya no es troben preparats ni ben formats per avaluar, detectar i tractar els abusos sexuals”. 

 

Per això, la portaveu de C’s a la Comissió ha proposat “formar aquests professionals perquè tinguin un millor coneixement dels protocols”. I ha afegit que “la Generalitat ha d’actuar perquè es tracta d’un problema que té conseqüències per a les persones: seqüeles físiques i emocionals, trastorn en les relacions interpersonals, problemes conductuals i problemes funcionals que afecten al son, l’alimentació i a les relacions sexuals”.

 

Volver a ACTUALIDAD