Actualitat

De la Calle a Bassa: “Deixi d’excusar-se en les disponibilitats pressupostàries i solucioni les necessitats de les persones discapacitades”

by cscatalunya — 21 abril 2016 @ 10:09
Comparte

La diputada de C’s insta a la Generalitat a “actualitzar la cartera de serveis socials per afavorir l'autonomia de les persones amb discapacitat”

La diputada de Ciutadans (C’s), Noemí de la Calle, li ha demanat a la consellera d’Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, que “deixi d’excusar-se en les disponibilitats pressupostàries i treballi per solucionar les necessitats de les persones discapacitades”. Durant el debat de la interpel·lació de C’s sobre les polítiques socials en el ple del Parlament, de la Calle li ha retret a Bassa que “no hagi avançat en els temes que preocupen al col·lectiu, com és el cas de la Llei de promoció de l’autonomia personal o dels diners de butxaca que queden després del copagament dels serveis a la dependència”. 

A més, de la Calle li ha demanat a la Generalitat que “actualitzi la cartera de serveis socials i de prestacions amb l’objectiu que afavoreixin l’autonomia personal de les persones amb discapacitat”. I ha manifestat que és una qüestió de “voluntat política, ja que les pròpies entitats consideren que no és un tema econòmic sinó d’asseure’s a negociar per canviar el model”.

La diputada de C’s ha assegurat que des del seu partit volen que “aquest col·lectiu sigui una de les prioritats del Govern de la Generalitat”. I ha anunciat que, entre les mesures que proposa C’s, estan “accelerar el tràmit de la Llei d’Autonomia personal catalana i la Llei d’accessibilitat, l’adequació de la normativa catalana a la convenció de les Nacions Unides, garantir un mínim inembargable per als diners de dignitat i establir un calendari de terminis d’actualització de la cartera de serveis socials”.

De la Calle ha destacat que “cal donar visibilitat al 9% de la població que té algun tipus de discapacitat” perquè és “un sector especialment vulnerable en l’actual context de crisi”. Per això, ha criticat que la Generalitat “vulgui construir un nou país en 18 mesos però no hagi tingut temps en 10 anys de solucionar aquests problemes”.

Volver a ACTUALIDAD