Actualitat

De la Calle: “No permetrem que s’exclogui de la Renda Mínima d’Inserció a aquells autònoms que han hagut de baixar la persiana en plena crisi”

by cscatalunya — 28 abril 2016 @ 17:02
Comparte

• La diputada de C’s destaca la necessitat de “buscar el consens entre els grups parlamentaris i els agents socials per avançar cap a una Renda Garantida”

Barcelona, dijous 28 d’abril de 2016.

La diputada de Ciutadans (C’s), Noemí de la Calle, ha destacat en la comissió de Treball del Parlament que des de C’s no permetran que “s’exclogui de la Renda Mínima d’Inserció (RMI) als autònoms que han hagut de baixar la persiana en situacions d’alt endeutament en plena crisi econòmica”. Després de la compareixença del secretari general de Treball, Assumptes Socials i Família, Josep Ginesta, sobre el canvi de criteris de la RMI, de la Calle ha assenyalat que una de les qüestions que preocupa a Ciutadans és “el tracte al col·lectiu dels autònoms” i li ha demanat a Ginesta que “expliqui com pretén facilitar l’entrada a aquest col·lectiu, que ha lluitat fins a esgotar els seus recursos i s’ha endeutat moltíssim”. 


La diputada de C’s ha expressat la necessitat de “buscar el consens entre tots els grups parlamentaris i també amb els agents socials per avançar cap a una Renda Garantida”. A més, ha advertit que “la crisi copeja a la classe mitjana i treballadora perquè estan treballant amb uns nivells de renda per sota del límit de la pobresa”. I ha demanat a la Generalitat que “dediqui més recursos a la formació i a la capacitació dels perceptors de la Renda Mínima” i que “incrementi les ajudes a les empreses amb capacitat d’ocupar-los”.

Volver a ACTUALIDAD