Actualitat

Inés Arrimadas: “Aconseguirem que ser autònom sigui una gran oportunitat i no una gran dificultat”

by cscatalunya — 30 abril 2016 @ 14:44
Comparte

La líder de Ciutadans a Catalunya participa, juntament amb el diputat Sergio del Campo, a la presentació de C’s ‘AutONoms’

“Aconseguirem que ser autònom sigui una gran oportunitat i no una gran dificultat”. Així s’ha expressat la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas a la presentació de C’s ‘AutONoms’, dedicat al debat sobre necessitats i propostes per a aquest col·lectiu. A l’acte han assistit el Secretari General, Matías Alonso, i el portaveu del grup parlamentari, Carlos Carrizosa, entre d’altres. “El nostre projecte econòmic de present i futur inclou tractar-los millor; només un país que tracta així de malament els seus autònoms és capaç de superar el 20% d’atur tres vegades en democràcia, com li ha passat a Espanya”, ha destacat.

Davant de més d’un centenar de persones a la Cambra de Comerç, Arrimadas ha defensat “canvis estructurals” per als més de tres milions d’autònoms, que “arrisquen els seus estalvis amb valentia per engegar un negoci”. “Les mesures que proposa C’s són raonables i assenyades, però ambicioses”, ha assegurat. En aquest sentit, ha apostat per “adequar les normes a la realitat, amb iniciatives impulsades des del Congrés, però també des de les comunitats autònomes i els municipis”.

La líder de C’s a Catalunya ha repassat algunes de les propostes de la formació, com flexibilitzar les quotes i pagar en funció dels seus beneficis; ampliar els canvis a la base de cotització; impulsar una Llei de Segona Oportunitat, que permeti que els que han caigut durant la crisi puguin aixecar-se de nou; compensar els deutes amb l’administració; i acabar amb la morositat de les institucions públiques i les traves burocràtiques que asfixien els seus negocis. En aquest sentit, ha estat contundent: “No acabarem amb la burocràcia que afecta famílies, PIMES i autònoms fins que no eliminem els ‘xiringuitos’ polítics duplicats i plens d’amiguisme”.

En un acte conduït pel portaveu municipal de C’s a Tarragona, Rubén Viñuales, el diputat i número u per la província al Congrés, Sergio del Campo, ha afirmat que “els autònoms estan al cor de les mesures econòmiques de C’s”, perquè generen al voltant del 50% de la creació d’ocupació. El portaveu de la Comissió d’Ocupació i Seguretat Social ha explicat que Ciutadans ha impulsat a la Cambra Baixa aquesta legislatura propostes per “millorar el sistema de bonificacions a dones embarasses i durant el permís de maternitat” i “facilitar el relleu generacional als negocis familiars”. Del Campo ha recordat que C’s ha instat tanmateix el govern a permetre que representants de la Federació Nacional d’Associacions de Treballadors Autònoms (ATA), que també han participat a la presentació, “puguin formar part de la presa de decisions que els afecten directament”.

Volver a ACTUALIDAD