Actualitat

Matías Alonso: “Garantir transparència i l’accés dels ciutadans a la informació pública és un deure de la Generalitat”

by cscatalunya — 3 maig 2016 @ 16:28
Comparte

Sonia Sierra retreu a la consellera d’Ensenyament que “parli de model d’èxit de l’escola catalana quan existeix una bretxa entre alumnes de diferents barris”

“Garantir transparència i l’accés dels ciutadans a la informació pública és un deure de la Generalitat”. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (C’s), Matías Alonso, després de la compareixença del secretari de Transparència de la Generalitat, Jordi Foz, davant la comissió d’Estudi de les Mesures de Lluita contra la Corrupció i per a la Regeneració Democràtica del Parlament. “A Ciutadans constatem que ens costa fer la nostra tasca d’Oposició a Catalunya perquè l’Administració Pública ens limita l’accés a la informació que sol·licitem des del grup parlamentari”, ha criticat.

Sobre la compareixença del responsable de l’Oficina de Transparència i Bones Pràctiques de l’Ajuntament de Barcelona, Joan Llinares, el diputat de Ciutadans ha destacat la necessitat de “millorar la confiança i la interacció dels ciutadans amb el govern municipal”. I s’ha interessat per si “s’està fent un control específic dels equips de govern de l’Ajuntament i un seguiment de les decisions que es prenen al Ple municipal” perquè “malauradament, l’Ajuntament ha estat notícia els darrers temps”.

Per la seva part, la portaveu de C’s a la comissió d’Ensenyament, Sonia Sierra,

ha dit que “és inacceptable que el Govern parli de l’escola catalana com a model d’èxit quan existeix una bretxa entre alumnes de diferents barris pel que fa al coneixement de llengües estrangeres”,  després de la compareixença de la consellera Meritxell Ruiz al Parlament sobre les mesures per a millorar la competència lingüística en anglès.

 “Als barris rics els alumnes tenen una mitjana de 8 i als pobres de 5,7 en aquesta assignatura” i, per això, li ha retret a Ruiz que “a Catalunya no hi ha ni equitat ni igualtat d’oportunitats perquè les famílies amb diners poden triar una educació plurilingüe pels seus fills, mentre que les que no en tenen s’han de conformar amb un sistema monolingüe”.

Volver a ACTUALIDAD