Actualitat

Carmen de Rivera: “És urgent impulsar mesures perquè els aturats majors de 45 anys no caiguin en exclusió social”

by cscatalunya — 4 maig 2016 @ 14:15
Comparte

La diputada de C’s demana al Síndic de Greuges “garantir el dret dels alumnes que demanen escolarització bilingüe a estudiar també en la seva llengua materna, el castellà”

La diputada de Ciutadans (C’s), Carmen de Rivera, ha alertat que“és urgent impulsar mesures perquè els aturats majors de 45 anys no caiguin en exclusió social”, després de la presentació de l’Informe del Síndic de Greuges corresponent al 2015 per part de Rafael Ribó al ple del Parlament. En referència al capítol de l’informe del Síndic que parla d’ocupació, Carmen de Rivera ha destacat la necessitat de “treballar perquè aquest col·lectiu accedeixi a processos de selecció i ofertes de treball en empreses privades”, com ha fet C’s des del Parlament.

En relació a l’educació pública catalana, la diputada de C’s ha lamentat que el Síndic de Greuges “inicia encertadament molts expedients d’ofici però presenta un oblit absolut, deliberat i discriminatori de tots aquells alumnes que volen escolarització bilingüe”. Per això, li ha demanat “intervenir davant la Generalitat per garantir el dret dels nens a estudiar també en la seva llengua materna, el castellà”.

Sobre la sanitat a Catalunya, Carmen de Rivera ha advertit que “és urgent agilitar les llistes d’espera”. A més, ha rebutjat “la implantació de pròtesi de ròtula i maluc caducades” i “els retards en l’accés de les dones sense parella i lesbianes a les tècniques de reproducció assistida”, en els quals considera “fonamental l’actuació d’ofici”. A més, ha recordat que “C’s ha presentat diverses iniciatives parlamentàries en aquest sentit”.

D’altra banda, ha alertat sobre les prestacions a persones dependents i la Renda Mínima d’Inserció que “en els últims quatre anys han mort més de 125.000 persones en tota Espanya esperant rebre aquestes prestacions”, segons el diagnòstic efectuat per l’Observatori Estatal de la Dependència. “Al 2015 a Catalunya han hagut 1.697 persones que van morir sense valorar i 1.649 que ho van fer amb grau i nivell de discapacitat en vigor, però que encara no tenien el Programa Individual d’Atenció (PIA)”, ha denunciat.

Carmen de Rivera considera que “urgeix protegir els drets socials i impulsar mesures per combatre la vulnerabilitat dels col·lectius més desfavorits”. I ha explicat que “C’s ha fet seves moltes recomanacions del Síndic amb les quals ha impulsat diverses iniciatives parlamentàries per situar el principi d’igualtat d’oportunitats en totes les polítiques públiques, especialment en les socials”.

Volver a ACTUALIDAD