Actualitat

David Mejía: “Volem que els mitjans de comunicació públics de Catalunya siguin un referent en gestió i en pluralitat informativa”

by cscatalunya — 4 maig 2016 @ 18:20
Comparte

·C’s proposa escollir la direcció del CAC i de la CCMA amb una majoria de 2/3 en primera i en segona votació per garantir el consens i acreditar 15 anys d’experiència en el sector per “acabar amb la instrumentalització dels mitjans públics”

Barcelona, dimecres 4 de maig del 2016.

“Des de Ciutadans volem que els mitjans de comunicació públics de Catalunya siguin un referent en gestió i en pluralitat informativa”. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (C’s), David Mejía, que ha apuntat que “és evident que els mitjans públics catalans necessiten un canvi de rumb perquè actualment no funcionen per la manca de neutralitat”.

Durant la defensa de la proposició de llei de C’s de modificació de la legislació sobre la comunicació audiovisual de Catalunya al ple del Parlament, Mejía ha alertat que “hi ha moltes veus crítiques que demanen un canvi, com són el comitè d’empresa de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), sindicats o grups de periodistes”. Per aconseguir la pluralitat dels mitjans públics, el diputat de C’s ha destacat la importància que hi hagi “consens entre tots els grups” en el nomenament de la direcció dels òrgans que regulen i gestionen els mitjans públics “perquè els paguem entre tots els catalans, no només els qui pensen com el Govern”.

Una de les mesures que Mejía ha proposat és que els òrgans directius de la CCMA i del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) siguin escollits “amb una majoria de dos terços tant en una primera votació com en una segona, al contrari que ha passat fins ara, que en una segona volta es podia escollir amb majoria absoluta”. I ha plantejat que sigui un requisit “demostrar 15 anys d’experiència professional en el sector audiovisual per augmentar la professionalitat dels qui gestionaran els mitjans públics catalans”.

“JxSí diu en el seu programa electoral pel 27-S que la CCMA ha de ser una estructura d’estat, però des de C’s considerem que ha de ser un organisme independent perquè el Govern no se la pot apropiar en benefici de la seva ideologia”, ha advertit. I ha afegit que la proposta de Ciutadans és “un gran pas per aconseguir acabar amb la instrumentalització dels mitjans audiovisuals públics de Catalunya i que siguin oberts, plurals i neutrals i no estiguin subjectes al Govern”.

Volver a ACTUALIDAD