Actualitat

Garcia a Baiget: “Deixin les seves obsessions polítiques de banda i retirin les multes lingüístiques per no retolar els establiments en català”

by cscatalunya — 4 maig 2016 @ 10:56
Comparte

Alonso critica que Jané utilitzi “exclusivament el sistema de lliure designació” per cobrir els llocs de treball d’inspectors i intendents del cos de Mossos i demana que “prioritzi els principis d’igualtat, mèrit i capacitat”

“Deixin les seves obsessions polítiques de banda i retirin les multes lingüístiques per no retolar els establiments en català”. Així li ha dit el diputat de Ciutadans (C’s), Joan Garcia, al conseller d’Empresa, Jordi Baiget, en una pregunta sobre l’aplicació del Codi de consum de Catalunya. Garcia ha manifestat que “el fet de sancionar per retolar lliurement, en l’idioma que un vulgui, ataca directament la llibertat d’empresa i lingüística”.

Durant la sessió de control del ple del Parlament, Garcia ha retret al Conseller que “està allunyat de la realitat d’aquells petits comerciants, autònoms i emprenedors que han de pagar sancions que suposen perdre els beneficis de setmanes de treball”. I  li ha assegurat que des de Ciutadans estaran “al costat del Govern per millorar el Codi de consum de Catalunya”,però els tindran “al davant per evitar seguir la política lingüística que ha marcat el retrògrad manifest Koiné”.

Per la seva part, el diputat Matías Alonso ha criticat que el Govern de la Generalitat “utilitzi exclusivament el sistema de lliure designació per cobrir la totalitat dels llocs de treball d’inspectors i intendents del cos de Mossos d’Esquadra quan el que ha de prevaldre és el concurs primant els principis d’igualtat, mèrit i capacitat.”

En una pregunta al conseller d’Interior, Jordi Jané, sobre  la política de personal del seu Departament, Alonso li ha recordat que “la confiança és fonamental en el cos de Mossos d’Esquadra, però no mantenir aquest principi fonamental  en el sí de la funció pública és el primer pas perquè aquesta confiança es trenqui en detriment de la moral del cos i dels seus integrants”. Per això, ha celebrat que Jané hagi apuntat en la seva resposta que “està disposat a acatar la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i a modificar el sistema d’elecció pels llocs de treball”.

Volver a ACTUALIDAD