Actualitat

Laura Vilchez a Bassa: “Doti de recursos suficients als equips d’atenció a la infància perquè desenvolupin les seves funcions de forma eficient”

by cscatalunya — 4 maig 2016 @ 18:52
Comparte

· La diputada de C’s alerta de “carències importants al sistema de protecció de menors abans, durant i després de la seva aplicació”

Barcelona, dimecres 4 de maig del 2016.

La diputada de Ciutadans (C’s), Laura Vilchez, ha instat a la consellera de Benestar, Dolors Bassa, a “dotar de recursos suficients als equips d’atenció a la infància perquè puguin desenvolupar les seves funcions de forma eficient”. Al debat de la Interpel·lació de C’s sobre polítiques d’atenció a la infància i l’adolescència,  ha criticat “el col·lapse d’aquest equips, que han de donar una resposta àgil i efectiva a situacions de risc o desempara”. I ha assegurat que “Ciutadans seguirà impulsant iniciatives parlamentaries sobre infància perquè no es despengi de l’agenda política” i ha afegit que el seu grup “farà un exhaustiu seguiment del que es consensua”.

Laura Vilchez ha lamentat que “el Síndic de Greuges porta temps denunciant les carències delsistema de protecció de menors abans, durant i després de la seva aplicació”. Per això, ha preguntat a la consellera “quines mesures concretes ha desenvolupat el seu departament per solucionar aquest problema” i ha recordat que “C’s va aconseguir que el Parlament aprovés per unanimitat l’increment de la partida pressupostària destinada a les polítiques d’infància”.

La diputada de C’s considera “fonamental” que la Direcció General d’Atenció a la Infància i la Adolescència (DGAIA) “s’asseguri de que els nens que han sigut apartats de les seves famílies se sentin atesos i importants per a algú”. I, sobre les polítiques de prevenció i l’aplicació dels protocols de detecció de maltractament infantil, ha recordat que “fa dos mesos que es va aprovar una moció en aquest sentit i el departament encara no ha fet visible cap mesura”.

Volver a ACTUALIDAD