Actualitat

Domínguez a Serret: “Catalunya necessita un Cos d’Agents Rurals eficient per garantir la seguretat mediambiental”

by cscatalunya — 5 maig 2016 @ 10:48
Comparte

El diputat de C’s proposa “invertir més recursos en prevenció i augmentar la plantilla del CAR per preservar el medi ambient”

El diputat de Ciutadans (C’s), Francisco Domínguez, ha afirmat que“Catalunya necessita un Cos d’Agents Rurals (CAR) eficient per garantir la seguretat mediambiental”. I li ha advertit a la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, que, “tenint en compte que les funcions del CAR són bàsiques per a la preservació del  medi ambient”, hauria de “treballar per tenir un Cos consolidat, amb els recursos humans i materials suficients i ben format”.

Al debat de la interpel·lació de C’s sobre la seguretat mediambiental del ple del Parlament, el diputat de C’s ha alertat que el CAR té “una certa marginalitat en la població perquè no es coneixen les funcions que fa més enllà dels temes mediàtics com els incendis forestals”. Per això ha demanat a Serret que “treballi per donar visibilitat al CAR i que es valorin les seves funcions” per exemple a través de la seva pàgina web “que no s’actualitza des de 2009”.

Per preservar el medi ambient, Domínguez ha proposat “invertir més recursos en prevenció i augmentar la plantilla perquè actualment hi ha pocs agents efectius tenint en compte la quantitat de territori que cal vigilar”. I ha plantejat que el CAR tingui “un suport administratiu i jurídic i un pla director que planifiqui el futur de l’organització i marqui un calendari d’actuacions per millorar”.

Volver a ACTUALIDAD