Actualitat

Noemí de la Calle: “És urgent que la Generalitat deixi de fer promeses i faci realitat totes les mesures acordades en assumptes socials”

by cscatalunya — 5 maig 2016 @ 15:09
Comparte

La diputada defensa “actualitzar la cartera de serveis socials”, entre d’altres propostes en una moció de Ciutadans aprovada per unanimitat

“És urgent que la Generalitat deixi de fer promeses i faci realitat totes les mesures acordades en assumptes socials”. Així ho ha dit la diputada de Ciutadans (C’s), Noemí de la Calle, al debat de la moció de C’s sobre polítiques socials, aprovada per unanimitat. I ha assegurat que els catalans necessiten “un govern que no estigui paralitzat i que no es limiti a fer grans anuncis que després mai acaben d’arribar”, i ha posat com a exemple la constitució del Consell de Discapacitat de Catalunya (CODISCAT), que les entitats reclamen després de la seva aprovació al 2014.

Noemí de la Calle ha destacat la necessitat de “conscienciar i difondre els drets de les persones amb discapacitat”. Per això, ha proposat “adaptar la norma catalana als valors i mandats de la Convenció Internacional sobre els drets de les persones amb discapacitat”, aprovada per les Nacions Unides al 2006, i ha sol·licitat “commemorar l’aprovació d’aquesta convenció a través d’una declaració institucional”.

En relació a l’actualització de la cartera de serveis socials, ha manifestat la urgència de “avaluar la demanda existent i planificar els serveis relatius a la discapacitat intel·lectual per atendre convenientment tots els casos”. I ha demanat als membres de la Generalitat “respectar el termini de desplegament de la Llei d’Accessibilitat” i “decretar un mínim inembargable dels recursos de les persones amb discapacitat”. A més, ha afegit que “cal fixar ja un calendari per pujar la quota de reserva d’ocupació pública per a persones amb discapacitat”, com es va aprovar per unanimitat al ple d’emergència social.

Sobre el desplegament de la Llei de la llengua de signes catalana, la diputada de C’s ha lamentat que“actualment es troba paralitzat” i considera necessari “aprovar un pressupost que permeti impulsar les accions necessàries que garanteixin la igualtat d’oportunitats d’aquestes persones”.
En resposta al diputat del PPC, Fernando Sánchez Costa, que ha recriminat a C’s acceptar una esmena de JxSí, De la Calle li ha respost que “mentre el PPC pactava retallades amb CDC, Ciutadans ha pactat aconseguir avanços socials”.

“Cap situació política, moment històric o enfrontament partidista pot deixar de banda a les persones en la definició de les seves actuacions, especialment a les més vulnerables de la societat: les persones amb discapacitat i les seves famílies”, ha dit Noemí de la Calle parafrasejant un fragment del manifest del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI).

Volver a ACTUALIDAD